Sunday, May 31, 2009

@seratas batch 17 mini reunion:)@







yeeaa!!!alhamdulillah dapat gak jumpe kawan2 skolah lame hari nih..mmg syookkk bangat dapat jumpe diorang..pagi tadi lama kol 10pagi nisha datang UM amek aku utk ke tempat reunion kitorg yang dijanjikan..di Sunway Piramid, USJ..

Dalam 10.22 pagi kitorg sampai kat sane..aku tanya nisha baper ramai yang join..nisha kate tak pasti..mungkin dalam 10orang je..mungkin kurang...aku kate..mungkin 15 orang ade...then sesampai je kat sane..aku dah mula rasa lapo..nasib baik aku bawak roti big apple yang EMa bagi kat aku..hikhik thanks ema..ko bg big apple habis aku balun..cedap!

then nisha lapo lagi..ingat nak layan Subway..nisha tingin..aku tak pernah makan..tapi mahal la plak utk 6inch punye sandwich rm7.50..then nisha decide cari McD..nisha kate kat Sandakan tak de McD..nisha teacher kat Sandakan..tapi orang KL..nih balik cuti sbb nak konvo n cuti skolah..

sampai kat McD, terserempak n anis fadhilah..lame tak jumpe die..dah tembam..ade gak same die..encik ahmad shakir..aku tak beper rapat n die nih..so mule2 tak ingat name die..sembang2 je la..layan..die pon ramah..aku dengor dak2 nih panggil die Cat2..cam kucing..aku pon tanye die name die penuh..ceh ceh..pandai plak aku wat2 tau name die..then sampai plak si izwan..ntah bile sape kontek die pon aku tak tau..hahaha

tunggu plak naemah..die datang n anak buah die, shamsuriati(sham) n fadhilah abdullah (ila)..dah bertambah orang dah..then tunggu plak naneen.sampai plak si izyawati dengan adiknye si hanum.then sembang2 la kitorg..mcm2 sembang..sembang punye sembang..lapo plak..tak pikir nak makan kat mcD sbb tak puas la..jadi kitorg plan nak makan nasi je..konon nak makan kat chicken hartz..tapi mahal sgt buffet die..so kitorg tukar pegi the chicken rice shopppp...


ok gak la set die..beli set utk 6 org makan..amek 2 set..keseluruhan datang waktu tuh dalam 12org..then datang pulak si Syikin n Leen..lagi bertambah ramai..habis makan sampai plak si Anis Amirah..tapi die tak join makan..die dah makan kat umh..sembang2 lagi..dah kat kol 2 aku pon kate jom la kite bertolak ke tempat boling..then tibe2 plak si MAel datang..hahaha..dah ramai datang..14 orang..15 orang semuanya termasuk anak buah naem..

solat dulu, pastu gi main boling..ramai orang weekend nih..jadi kene la tunggu turn..waiting list nasib baik tak panjang..kalo tak hancur musnah la impian nak main boling..dapat la main 1 game..aku group n izwan,sham n adik yaa..hanum..nisha plak genng n mael,ilah n naneen..lagi satu group plak, naem,leen, cat n yaa..anis tak mo main sbb die kate kalo die main masuk longkang..ala boring la anis nih..tapi bagus gak anis jadi photographer..hehehe..

dalam permainan, group aku mendahului..sbb group kitorg ade player boling..si izwan..hahaha..aku pon lei tahan main..so kitorg batting kalo group sape kalah blanje minum air..aku plak dalam team aku mule2 aku mendahului..pastu izwan tak pueh hati..die pon nak bett n aku..kalo aku kalah blanje minum air..ok la..tapi at last aku kalah di tgn die beza 10 pin..kecewa btol..die main tektik kotor kacau aku punye focus..last balingan kosong..telur ayam..cett jht toll wannn....huwaaa..

after that ltangkap2 gambar..jalan munuju ke maple..syikin dah balik sbelom main boling, naneen plak after main boling..sembang sambil minum2..si izwan dok tanye aku korek rahsia mcm mane aku lei main ok gak la..salu ke aku main boling?hahaha..mane de salu..setahun 2 kali je kot..time kasih wat encik xxxxxx sbb ajar aku main boling n cara main boling n betul..time kasih awak..hehehe..pasni nak join wan main boling la..encik xxxxxx jarang nak ajak kite main boling..main n kwan2 die je...dalam kol 6.15pm kami pon bertolak pulang..erm kenangan yang beshhhh n kwan2 skolah..aku n nisha plan lagi nak wat reunion dalam cuti skolah bulan 12 nih..gi karaoke ke, main paintball ke..uhhhh syok bangat..see u there..miss u all..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
list orang yang hadir updated :
1. Nor Syuhada a.k.a syud (medical student)
2. Khairun Nisha' a.k.a nisha (english teacher)
3. Naematul Saadah a.k.a. naem (system officer)
4. Noorfazlinda a.k.a leen (chemistry teacher)
5. Shamsuriati a.k.a sham(system officer)
6. Fadhilah Abdullah a.k.a ilah (tak pasti)
7. Norasyikin a.k.a ikin (tak pasti gak)
8. Naazneen a.k.a naneen (medical student-Yr 4)
9. Anis Fadhilah a.k.a anis (librarian n student)
10. Anis Amirah a.k.a anis (quantity surveyer)
11.Noor Izyawati a.k.a Yaa(becoming teacher)
12. Mohd Izwan a.k.a wan/ungu(student)
13. Ahmad Shakir a.k.a Keq(civil engineering student)
14. Ismail a.k.a Mael(proton engineer)

p/s: tq sham sbb belanje minum..sham bayar separuh dari duit minum tadi..hikhik..

Saturday, May 30, 2009

@nur Aireen Farisha@

assalamualaikum..
alhamdulillah dapat gak aku terima teguran pedas dari cik Nur Aireen Farisha..walaupon aku tak pernah kenal sape die..nampaknye die kenal sape aku..at least ade org kenal aku sape..ye la aku mmg banyak mulut..aku mmg pakai ketat..aku sedar sume tuh..

aku menegur org sbb aku jugak nak menegur diri yang banyak dosa nih....doa yang tergalau panjangnya..tak terhitung banyaknye...yang tak terungkap besarnye..aku jugak sedar tentu ramai yang membenci aku tak suke aku..sbb tak semua orang dalam dunia akan suka kite..dan juga tak semua orang akan membenci kita..

bagi aku setiap induvidu kene ada hipokrit..sbb kite kne melindungi aib kita dari orang lain..kita diri kita hanya tau siapa diri kita sebenarnye di sisi Allah..sejauh mana hubungan kita dengannya..sejauh mana diri kita dengan rakan2..

aku tau diri aku sape..dan orang lain juga layak utk menegur aku mane patut..aku tau..ko tegur aku sbb ko sayang kat aku kan cik nur aireen farisha..erm aku sayang kawan2 aku..walaupon aku penah kutuk ke cakap belakang ke..begitu jugak kawan2 aku..jadi itu sume lumrah hidup manusia..yang penting kite mesti mengungkap kata maaf..

aku cuba utk berubah..manjadi lebih baik..dari hari ke hari..membaiki diri..mane tau, dari berpakaian ketat, aku akan memakai pakaian yang loose..mmg itu impian aku..aku jua kene bersabar dengan perubahan aku..sbb aku tau..perubahan yang drastik tak kan bertahan lama..yang penting aku ikhlas nak merubah diri aku..aku anggap teguran ko positif..sape tak terasa dengan teguran secara terbuka oleh kau..tapi terima kasih..kerana masih ada lagi orang jujur yang nak menegur aku..walaupon aku tak kenal sape ko NUR AIREEN FARISHA..

Wednesday, May 27, 2009

@sahabat@

kadang2 aku hairan dengan kawan-kawan..apa erti berkawan jika kite tidak ikhlas berkawan..jujur la dalam bersahabat..kerana kejujuruan itu kunci persahabatan kekal lama..jika persahabatan itu di cemari dengan kata dusta dan khianat..maka pergaduhan pasti akan berlaku..

aku sedih kerana persahabatan aku sering berakhir begitu..aku sayang kawan aku..tapi kepercayaan aku padanya dia cemari..walaupon tiada bukti..tapi aku masih merasa ia benar..semoga Allah mengampuni dosa2 nya..begitu juga aku..kadang2 hati ini sering merasa sakit..kala itu juga aku geram n mengungkit2 kisah lama..bukan aku bermaksud membenci..tetapi hati ini sering sakit di perlaku begini..di khianati..di tipu..pedihh menusuk hati..wahai teman..aku sayang pada mu sangat2..jangan kau lakukan ia lagi terhadap yang lain..kerana kelak memakan diri..

orang yang aku maksudkan mungkin tidak akan membuka post ini..tapi inilah luahan hati..yang sering sedih n hiba..mengenang persahabatan yang musnah..ini mungkin salah ku jua..tetapi tolong jgn kau buat begini pada yang lain..sakit nya takkan hilang..

Tuesday, May 26, 2009

@Jalan TAR-shopping-mid valley-night at the museum@

Semalam pagi2 munet dah mesej nak datang UM amek aku ajak shopping kat Jalan Tunku Abdul RAhman (JLN TAR)..aku dah bagitau mak suh bank in duit nak beli baju2 untuk abah dan G sempena kenduri abelong bulan 12 nih..mak bagi RM500 utk di shopping!mmg enjoy..munet, datang UM, sarah pun ade skali n kami dah menunggu di Jln TAR..

sampai kat sane,jumpe sarah kat Semua house, munet kate nak beli kasut..munet rembat 2 pasang kasut..satu sandal n kasut yang sumei..2 pasang kasut RM100++ habis..then kami makan tengah hari..dalam otw ke tempat makan ikan bakar tuh, singgah kedai tudung..aku sambar jugak 2 helai selendang kain shiffon..cantik..lupe nak tangkap gambar..then lepas makan, pergi JAKEL..bermule beli kain aku..lame jugak aku kat sane..jenuh nak beli sume kain org2 nih..

munet n sarah teruskan agenda diorg beli tudung..jadi nih lah hasil2 aku beli kain..


2 pasang baju aku..



2 pasang baju mak




abah dengan Gee



utk mak cik2 aku..sebelah mak

aku harap sume orang puas hati n pilihan aku..banyak kain2 yang cantik..susah nk pilih..aku pergi satu kedai je..banyak kedai lagi pening kepala..sume skali habis RM394.. tambah tudung RM18..hehehe.. then aku beli sabun basuh baju, ubat gigi mukmin dan ubat nyamuk..

setelah habis shopping, jumpe munet n sarah kat kereta, agenda seterusnya cari kasut n sandal sarah kat Sogo..sarah dapat kasut hitam bertutup utk graduation day nanti..jenama Larrie berharga RM79.20 after less 20% dari rm99..cari sandal sarah jenama polo yang die berkenan..tapi tak de saiz..sarah cari kat kedai luar sogo..mase yang same izan dah tipon aku n munet, ajak gi mid tengok wayang..citer night at the museum..ok gak..kwan2 dah datang..blei jalan2..maka sarah kami terpaksa tinggalkan..sarah balik hari je datang KL..bas die balik ke Teluk Intan kol 6ptg...

sampai kat mid valley, aku n munet sampai dulu dari izan n wati..kami berempat je pegi tgk wayang..ifah malam tuh ade diner n BF die..enjoy btol tgk wayang n kawan2..BFF hehehe..cite kali nih kurang skit la dari yang first punye NATM..tapi kitorg still enjoying the movie..after that solat asar n makan!kiotrg sume tak tau nak pergi makan kat mane..then kitorg decide makan kat secret recipes..walaupon aku makan benda yang sedap..tapi ia tak memuaskan appetite aku..aku pon tak faham..lepas makan, solat maghrib then kami pon balik..
wif munet kat secret resepi..tgh call mak mase tuh..

izan n watie

kecek lasagna izan..

izan n munet stay kat UM malam tuh..jadi malam nih dengan ada 2 bilik nak sumbat 5orang..jadi kene la berkongsi katil sorang..munet tido bilik wati, ifah n izan tido bilik aku..nasib baik jua ade tilam spare..bilik aku mmg ade tilam spare..izan tido sekatil n aku..nasib baik kitorg tido tak lesak..sebelom tido malam tuh kitrg pergi Murni kat SS2, jumpe buddy izan n junior 1st year pian..sembang2 sambil makan..aku order carrot susu besar..n roti hawaii..at last aku dapat memuaskan selera aku..hai anak tekak..ko yang kecik nih tak puas..padahal aku dah kenyang..makin gemok la aku..nasib baik gak la izan nak kongsi makan n aku..hehehe..erm semalam mmg best..balik2 je tingat ade kete oren parking luar kolej..kitorg agak2 tuh kete Fairul..kami pon bergambar la n kete Fairul tuh..Fairul skang pi bercuti ke Perak n dak2 laki lain..hehehe..

from left :izan;munet;pian;afiq;syud


kawan2 pon sume dah nak start induksi 5hb JUN nih..ermm pasni diorang nak keje dah..ade ke diorang nak stg UM lagi stay kat sini..i'll gonna miss u guys....huhuhu..sayang korang..time kasih bagi support n datang UM..meceriakan hidup aku kat sini..kalo ade mase dtang la lagi...

kereta fairul..

Sunday, May 24, 2009

@water rafting@






erm lame dah tak berblog..walaupon tak de sape nak bace blog nih..tapi best kalo dapat menulis..posting surgery yang tak de pape nih..aku join dak2 nih izan,ofah,iell n ayu pergi ipoh..berwater rafting..sume oncos RM135..tuh utk water refting je..pepe pon sgt berbaloi..malas nak tulis pepe..nanti gambar akan di postkan..sbb gambar sume dalam hard disc lain..mmg syok!

Thursday, May 7, 2009

@syukran@



erm hari ini sgttt la bersejarah dalam hidup aku..bukan ape..hari nih ade sedih..duka..dan juga hari yang gembira dan berTUAH!!!

erm tadi aku kehilangan benda yang berharga dalam hidup aku..hanya tangisan menyatakan segalanya..tapi nasib baik sahabat ada di sisi..kalau tak kerana wati, izan dan kimah..sure aku menangis lagi teruk..

then, aku n wati n jua mengambil keputusan utk jalan2 round UM..lame tak exercise..erm Jua mule2 kate "syud, tak larat la..nanti kalo aku mati tengah jalan..korang jgn tinggal aku ek!" hai tuh la kate jua mule2..tapi alhamdulillah..kami selamat sampai kat kolej 6 dalam kol 730..perjalanan kami hampir 1 1/2 jam..ok la..tak lari pon..jalan je k..

then, sbbkan dah lewat..aku pon withdraw duit yang tak seberapa dalam bank..nak makan kat pak ali..warung dalam 6th..aku order nasi putih, telur dadar,sup tulang,sup daging dan mee sup...sume sup..perghh mmg sedap...

tgh syokk makan..dan dah nak abih..tibe2 abg warung tuh dtg kat meja kitorg..kire sume makanan nminuman kat meja kami..pelik!kami terpinga2..JUA, aku n WAti..tercengang2 kat situ..nampak Puan Adida..(Penyelia kolej kami) tgh bayar makanan die kat kaunter..aku cakap..
"eh takkan puan adida byrkan utk kite kot?" dengan berani aku pon tanye puan adida..pastu dengan pantas die cakap "mane ade saye bayar!"..tercengang lagi aku..tapi abg kedai tuh cakap..mmg ye pon pn adida byr..huhuhu..sungguh tak aku sangka..bertuahnya badan kami hari nih..makan sedap..dapat jalan2 um dengan jayanya..berpeluh..bahagia hidup..

dalam hati aku..aku bersyukur kehadrat Allah..sume nih rezeki dariNYa..TERIMA KASIH YA ALLAH..kau beri aku kesedihan..tapi kau beri aku kegembiraan yang tiada taranya..AHHH BAHAGIA! :)

Monday, May 4, 2009

@PD-banting-klang-KL@






Selepas balik dari kenduri Syafiq dan Ijan..aku-ifah-izan-iell-noli-munet-ayu pon menuju ke Port Dickson iaitu rumah norli..sebelom tuh kami singgah ke umh iell di BAnting..sbb umh iell dekat ngan umh ijan dan satu jalan nak ke PD..kat umah iell, kitrg solat jamak zohor-asar then mak iell goreng kopok lekor..kitorg makan!

dalam kol 6ptg kami bertolak ke PD, ayah iell cadang kitorg gune jalan pintas from banting ke KLIA which is lagi dekat dan tak bengkak bengkok..lurus je..mmg btol cakap ayah iell, kitorg sampai umah norli dalam 6.55pm..mmg kejap!berbanding masa hari raya hari tuh, kami gune jalan pantai..sampai 2jam perjalanan...

sampai umh norli, malam tuh layan AF7..sonok gak minggu nih..tema AF7 mgg nih teater muzikal..sume pelajar AF tunjukan persembahan yang menarik..tapi sayang, 2 skali pelajar kua..Datin Sri Tiara gune kuasa sbg pengetua Af utk isytiharkan undi masuk..Gimik2 AF..mmg biase la AF yang penuh kejutan...

then, our plan want to go to PD beach tomorrow morning..that nite, ayu n ifah sleep early..noli,izan,iell.munet n me sleep late because we fill it with gossiping!hehehe..
about 8am in the morning, we all get up and none of us take a bath..only brush teeth n wash our face..after taking breakfast n packing..we go to PD!!

mase dah sampai..beli skit roti n air wat makan2 mase mandi..takut lapo kang..noli bawak adik die ngan 3 anak buah die..haris,haikal dan ajim..baik2 anak buah noli..
kitorg sampai dalam 11 lebih..mandi kat pd dari kol 12tgh hari sampai kol 4 petang..mmg puas..naik banana boat sampai 5 kali jatuh..penatttt gile turun naik2 boat tuh...mase mandi, sempat gak main2 pasing..kambus iell..then mandi balik..main2 ombak yang besor kat PD..aku rase kalo laut selat melaka..kat PD nih ombak die besor..beshh sgt..anak buah noli pon join kesengalan kitorg..malang sekali tak pat rakam saat2 manis kat dalam laut..tapi ade la aku tangkap gambo gune kamera hp aku utk tangkap gambor kami sume..hehehe..

selesai je mandi manda kat PD, kami ke TEluk Kemang, makan..perott pon dah lapo..anak buah noli ajim dah ngantuk time tuh..merah mata die..pastu aku nampak munet makan ais krim malaysia yang jarang2 dah org jual..aku pon beli 5..sume skali rm1..satu rm0.20...aku bagi utk aku dan anak2 buah noli...

selesai makan2 kat teluk kemang, jalan2 skit..kitorg singgah umh 2 pupu nolie..kak ita..selesaikan solat yang tergendala..hanto kasut anak kak ita yang tertinggal di umh noli..kak ita mmg hapening..sgt ramah..sume keluarga noli mmg peramah!

dalam kol 7pm kami gerak balik ke umh noli..sampai je umh noli nampak kete Hyper (BF noli) kat depan umh noli..mak n abah noli pon ade kat depan umh tuh..hyper bawak sepupu die..sazali..aku kenal..adik sedara hyper..then program kitorng malam tuh pergi Jeti kakak norli..JEti tuh tempat org mancing..ade restoran kakak noli..iaitu kak IPA..makan2 sambil karaoke!..aku ade la nyanyi 1 lagu..suare tak sedap..nyanyi gak..hehehe..nasib baik la tak ramai org..jadi kitog wat kedai tuh mcm kitorg punye laa..adik beradik noli pon join..kak Dila kakak noli, mak abah noli..sume ade la..

asal kiotrg nnyanyi je, ujan..bile org lain nyanyi tak jadi ujan..huhu..mmg sah sore tak sedap!kekikie..then balik umah noli dalam kol 12 mcm tuh..mmmggg sssggggt2 penat..dengan kulit sume orang burn..ifah paling teruk burn..sakit2 tangan die..aku pon walaupon dah mmg hitam..bertambah hitam..sakit gak muke2 ngan tangan2 nih..badan pon sakit2..mungkin sbb kene hempas ombak..tapi mmg besttt..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
balik tadi from umh noli 11.11pg-sampai banting 12tgh hari..lepak umh iell dalam 1/2jam..cilok cite korea bla2 n movie2 yang aku tak tgk kat wayang from Adi adik iell..then pergi ke USJ anto ayu..singgah HTAR..jumpe aida,farah wahida dan buddy2..makan kat nasi king..sbbkan duit tadaakk..jadi jimat2 la makan..alhamdulillah..program diet mesti kene teruskan..aim aku 6kg within this 6 months..


sampai UM dalam kol 4.15..singgah masjid Ar-Rahman, solat Jamak zohor-asar..then mase balik ujan..rahmat...sampai bilik bukak laptop..trus FB!!!!habis!!!