Tuesday, June 30, 2009

@mY LURVE affAiR with FARM XXXx@


setiap hari, kau sentiasa di hatiku..
celik mata, sebelum tutup mata..
dah tidur sekali pun..kau masih di ingatan..
bile aku bangun..aku mesti resah teringatkan kau..
ade sahaja benda tak kena..

pada kawan-kawan aku merayu..
untuk berkerja denganku..utk menambahkan duit poketku..
agar kau kelihatan sempurna..
kelihatan cantik..
supaya aku jua di naikkan darjat yang lebih tinggi berbanding orang lain..kerana kau yang hebat!!!
you are my LURVE Affair..everyday..every minute..i'm addicted to you..really can't get you out off my mind, my soul..

aku akan buka Laptopku..pastikan internet ada..supaya aku boleh login ke FACEBOOK..dan membuka FARM TOWN..iaitu kau..cerita dan tanyalah pada sesiapa..di mana jua aku akan bercerita tentang kau..aku akan ajak mereka join aku.. mendambakan kau...

aku sungguh gembira, bercerita tentang kau..kerana kau sekarang..rakan terbaikku..untuk aku lupakan kisah sedih..yang mengembirakan aku..kala aku sendirian..OHHH my KEBUN EMPANG in FARM TOWN>....selain kau..aku tidakkan lupakan LURVE Multigrains Chips ku..ia sentiasa di sisi..dengan khasiat pelbagai bijirin didalamnya..ia adalah "healthier snack" for me..sungguh kenyang memakan ia..i LURVE LURVE multigrains chip!

Friday, June 26, 2009

@ gembira @

KENAPA AKU DIUJI ?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: “Kami telah beriman”, sedang mereka tidak diuji lagi? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar & sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta."
(Al-Ankabut:2-3)

KENAPA AKU TIDAK MENDAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN ?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui."
(Al-Baqarah:216)

KENAPA UJIAN SEBERAT INI ?

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
(Al-Baqarah:286)

RASA 'FRUST' ?

"Janganlah kamu bersikap lemah, & janganlah kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang-orang yang beriman."
(Al-Imran:139)

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA ?

"Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu & kuatkanlah kesabaranmu & tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) & bertaqwalah kepada Allah supaya kamu beruntung."
(Al-Imran:200)

"Jadikanlah sabar & solat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk."
(Al-Baqarah:45)

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI ?

"Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin, diri & harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka."
(At-Taubah:111)

KEPADA SIAPA HARUS AKU BERHARAP ?

"Cukuplah Allah bagiku; tiada Ilah selain Dia. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
(At-Taubah:129)

AKU TIDAK DAPAT BERTAHAN LAGI !

"Dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah, melainkan kaum yang kafir."
(Yusuf:87)

@ku relakan kau pergi@

sahabat..
yang aku kasihi..
demi tuhan, terlalu perit untuk aku lalui saat ini..
melepaskan kau pergi..
jauh dari hatiku..
jauh dari pandanganku..
jauh dari cintaku..

melepaskan kau, ibarat aku melepaskan
intan yang tergenggam di tangan..
ibarat membubuh api di hati..

segalanya perit utk aku lalui..
tapi aku terpaksa..kerna diri mu..
aku berkorban..
aku tau, kalamu bersahbat dengan ku..
kau tak menjadi org baik..
biarlah..
aku pergi..bawa hati n harapan ku pergi..andai itu memudahkan mu..
hati ini walaupun senantiasa merintih..tapi aku tau..aku akan kuat tanpamu..
aku bukan manusia bodoh..
yang hancur kerana cinta..
yang hancur kerana rindu..
aku akan tetap sayang pada mu..
berdoa pada tuhan..
agar ada jodoh kita..
cume aku terpaksa..melaukan begini..
utk kebaikan kita berdua..
hanya aku berharap..
aku akan melupaimu..
aku rela kau pergi..
tapi iaa sangat pedihhh..
arghhh pedih rasanya..
hanya Dia yang tau..
yang faham perasaanku..
biarla aku berserah kepada dia..Rabbulizzati..
yang sentiasa dengan ku..setiap kali aku merintih hiba..
Dia cinta sejatiku..yang membantu aku..yang menguatkan aku selama ini..
bukan kau sahabat..

Tuesday, June 23, 2009

@boad or friendship@


juz made a board of friendship..love all my frens..miss ya..

@PPUM waktu malam@









semalam, aku nak makan..lapo plak rasenye..tapi dalam wallet, satu sen pon tarak..jadi pi masuk hospital..nak withdraw duit..

mase jalan kat lobi..tibe2 aku nampak satu suasana yang lain..tak ramai orang pon..dengan cahaya neon yang byk n malap..nampak cantik gile..so aku pon snap2 la gambar katPPUM... tadaaa!! nih la gambo nye..

Monday, June 22, 2009

mesin basuh bongok!


ade ke, lambat skit sambung masuk duit bolei die jadi error then habis duit aku dah masukkan rm1.20..sungguh tak patut mesin basuh itu..nasib baik la ade duit lebih..sedih...

Sunday, June 21, 2009

@balik dari lumut@




kol 11 malam aku tepat sampai UM, dalam tren ramai lagi orang yang masing2 menuju ke destinasi masing2..aku duduk, depan aku ada 2 orang mamat 'lembut', sorang berambut pendek,berseluarpendek dan bert-shirt tanpa lengan, sorang lagi berbadan gempal,rambut paras bahu,berpakaian hitam dan berbeg hitam..tak tau aku diorang dari mane..tapi yang pasti, si gempal turun kat stesen bangsar..

aku toleh ke kiri..melihat jauh skit, ade sepasang orang putih,aweknye pakai sua pendek,di lehernye tergantung kamera DSLR jenama canon tak salah aku..boyfren die pakai cap, berpakaian serba hitam..look very loving couple..masa nak turun kat stesen KL sentral, si BF bagi awek die kua dulu...

merenung jauh lagi..ade budak2 bawak skate board..ber3 tak salah aku..skateboard masing2 di kaki..agaknye baru habis tournament mane2..nak balik umh, esok skolah...

duduk selang satu bangku dari kanan aku, duduk seorang lelaki, chinese look, tapi mcm pakai nande'..tak berkasut..di tangan die ade plastik kecik..di pegang erat..masa aku turun, die tak turun lagi..tak tahu nak pegi mane mamat tuh..

masa aku nak turun kat stesen university, ada mamat yang duduk bersetentang dengan couple orang putih tadi, bangun..menuju ke pintu..die pon bawak kamera DSLR nikon..tak tau dari mane..tapi die turun same tempat ngan aku...

masa aku turun, die jalan laju..tak tau nak pegi mane..mcm rushing..aku nampak gak sorang mamat..muke mcm orang putih, ala2 yasin la..rambut paras bahu,di ikat kemas..mcm sorang artis..tapi hilang dari pandangan sebb aku fokus nak cari teksi balik UM..

dalam pada nak menuju ke teksi..aku lihat ramai orang menunngu utk naik bas 632..rapid KL..tak salah aku bas tuh masuk UM, kalau aku dok kolej 1 atau 2..mmg aku naik bas tuh..tapi aku pilih teksi..

naik teksi, aku serba salah nak panggil orang tuh pakcik ke abg..panggil pakcik je la.."pakcik, UM ok?"

then aku masuk perut teksi, menuju ke kolej 6..pakcik tuh tanye aku, aku bakal doktor ke..aku hanya jawab InsyaAllah..sampai kolej, terserempak Dr Mohazmi, shamrul (penyelia kolej) baru balik makan dengan 2 orang lelaki yang aku tak kenal..tak tau la ape diorang bincang sumthing kot..then shamrul tegur aku..dari mane? aku jawab balik umh..die kate, apesal muke monyok je..penat..jalan kaki dari pudu ke LRT pasar seni..

apesal ko jalan kaki?kenape tak naik teksi..jimat sket..jalan kaki je..bukan jauh pon..then aku naik lagi tangga..menuju ke bilik.tipon mak bagitau dah sampai..tanya mak pasal raihan..mak kata raihan dah tido pukul 7ptg tadi lepas hantar aku balik...

hari nih aku kemas bilik depan umah..penat jugak..ingat nak alihkan almari lama yang kat bilik depan tuh masuk bilik belakang.. tapi tak bolei..jadi masuk bilik aku..siap sume skali, dalam kol 550ptg..aku pon mandi..siap2 nak pegi stesen bas manjung..nak balik KL tiket kol 630..alhamdulillah agenda aku balik minggu nih tercapai..nak kemas bilik depan, settlekan perjanjian biasiswa..selebihnye mak akan uruskan..jumpe mak abah..

tapi, dalam bas tadi, aku still tak gembira..tak tau nape..maybe sbb aku pon tgh dalam keadaan tak stabil emosi..hati nih senang terganggu..di usik kenangan yang membuatkan aku menangis dalam bas tuh sorang2..nasib baik tak teresak2..ntah la..cinta itu indah..tapi cinta utk makhluk bernama manusia sangat perit andai masih lagi belum berbalas..hati nih bagai dicarik2, sesak memikirkan kemungkinan yang datang..sayang masih sayang..

hanya pada Allah, aku masih lagi mengadu..selain Dia, aku msg kawan2..tapi tak cukup..at least ade la kurang skit...ntah la..sampai bile aku masih sendiri..mencari teman hidup..yang aku damba..hahaha~jiwang karatzzzzz..ore priya..elok plak mase aku nak habislan blog nih..lagi kegemaran aku berkumandang kat dalam winamp...hahaha~

Ya Allah..berilah aku kekuatan yang sekuat2nye utk mempertahankan perasaan ini..jodohkan lah aku dengan dia..maaf dan ampunkan lah dosa2 ku..dosa2 kedua ibubapa ku..sahabat2 ku..dan umat islam keseluruhannya..jadikanlah kami semua berkasih sayang hanya keranaMu..satukan lah hati kami menegakkan agama dan syariatMu..bantulah hati kami utk setia dan mentauhidkan MU..cinta dari Mu cinta terindah..aku damba ia..sesungguhnya aku rasa jauh dari mu..dekatkan aku dengan Mu Ya Allah..aku tahu Kau sentiasa dekat dengan ku..

Saturday, June 20, 2009

my besday!!




tanggal 17 jun 2009, aku genap 24 tahun!!!
Allah selamatkan aku,
Allah selamatkan aku,
Allah selamatkan Nor Syuhada..
Allah selamatkan aku...

lewat sungguh aku postkan entry besday aku nih..alhamdulillah, dah 24 tahun hidup nih..
tapi tak sangke, 17 jun hari tuh aku blei majuk sorang2.. PMS!!!
tapi tak pe..as long ramai ingat besday aku that day..thanks mak abah, abelong, kak yatt n kawan2 yang sentiasa di sisi..

aku dapat hadiah dari wati, ijat, jua n kak sal..seekor panda malas!aku bagi nama die PANPAN..pastu lukis gamba PANPAN n BOBO same2..
BOBO & PANPAN
kad from them...


dapat gak kek kecik dari abelong n kak yatt..dapat gak surat dari ATM yang kate lanjutan biasiswa aku di terima..tinggal nak sign perjanjian tambahan!!!seronok..walaupon hari jadi aku, aku jalan sendirian di KLCC, pegi petrosains sorang2..tapi its ok..HP plak rosak..punah duit rm80..tapi terubat sbb terserempak n PRof Diraja UNgku Aziz..sgt baik n sopan..ske sgt..walaupun tak sempat bertegur sape..tapi inilah die manfaat pegi kat kedai buku yang besh..mcm nak beli novel satu, tapi duit dah lesap bikin repair HP..hampeh..
@petrosains, KLCC

b4 gi makan n encik..


malam sebelom, makan n encik xxxxxxx..makan kat Kenny Rogers..berdua..sonok!walaupun tiada ape yang diberi kepada aku, tapi kehadiran die cukup bermakna..cewahh..encik xxxxxx time kasih, walaupon saye emo kat awak mase esoknye, bukan sbb saje nak marah..sbb PMS yang menyebabkan emosi lebih2 terganggu..kekeke..len kali tak wat lagi k..selamat pegi n selamat pulang dari terengganu k..jadi Fasilotator yang baik..
http://yattdanyell.blogspot.com/2009/06/selamat-berusia.html

Saturday, June 13, 2009

@yong tau fu sup-lumut@




malam nih, aku mak, abah, Gee n Raihan pergi kua makan kat Sitiawan, kat warung yong tau fu sup yang paling best penah aku makan seuur hidup aku..
kalo dulu tiap2 bulan kua makan lua, mesti warung nih jadi pilihan..sbb sup die special..walaupon pilihan jenis bahan die tak la banyak..tapi ia sudah cukup memuaskan selera ramai..

mula2 kami datang, ade la baper orang kat gerai tuh..lame kelamaan selepas jam 9mlm, makin ramai pelanggan yang datang..mmg meriah..raihan melantak sausej..sampai 4 ketul die makan..pastu, kalo tak tumpahkan air, mmg tak sah..mmg kecoh juga la masa makan tuh..

kitorg makan yong tau fu rm12, plus mee goreng basah,dan air2..yong tau fu bungkus jugak sbb abah tak puas makan..semua skali rm28!! murahkan..hahaha..mmg kenyang..buat abelong..sian ko tak de..mmg beshh..

pastu kami pergi ke lumut, ingat nak beli satay kat telok muroh kejap..tak jadi sbb dah kenyang..kami jalan2 kat lumut..mmg meriah lumut weekend nih..cuti skolah..semua orang bawak family jalan2.. ade karaoke..ade gak expo jualan..mcm2 ade..mmg hapening..

kat lumut, ade bonggol bukit kecik dekat n kereta kitorg parking..jadi port kitorg duduk malam nih..raihan main dengan syoknye..die dah pandai nak melompat gune 22 belah kaki..dah nak masuk 2tahun bulan julai nih..erm mak kate nak wat kenduri n majlis hari jadi raihan :)


bile bersama keluarga..mmg seronok..alhamdulillah aku masih mempunyai mak n abah n keluarga lagi..sayang family aku..aku pon sempat ber star jumping dengan raihan..mmg xcersize la jugak..siap sit up lagi..hahaha...berpeluh..balik dari lumut around 11pm tadi..raiahn pon dah tido dengan nyenyaknye..begitu jugak mak n Gee..aku meneruskan malam aku dengan FB..

Wednesday, June 10, 2009

@ape yang dah buat@

hari tuh aku tulis ape yang aku plan nak buat..skang nih ape aku dah wat..

1. study surgery - malam nih kene study lagi
2. long case surgery - alhamdulillah dapat renal calculi..
3. kelas n DR Chris- akhirnye tak jugak pergi sbb doktor datang lambat, jadi kami blah dulu..huhuh
tuh je la stakat nih..cau..moga hari nih lebih baik dari hari semalam..mule semangat dan azam baru chaiyok!!mak..sok orang balik lumut..rindu mak abah n raihan..

Tuesday, June 9, 2009

@things to do@

assalamualaikum..i think to many things i plan to do this week n next week

1. study for surgery - right now
2. long case for surgery - tomorrow morning
3. class wif Dr Chris - wed afternoon
4.class wif Dr. Azlina - thursday morning
5. end of posting test for surgery - friday
6.going back home..lumut..jumpe mak abah n raihan n Gee..miss diorng
7. renew my driving license
8. make an account in bank islam (for saving)
9. write a letter to stop my insurance policy..

hahaah..hope everything will be done smoothly..pray for me kawan2..miss u guys..

Wednesday, June 3, 2009

@.....@

assalamualaikum..
tibe2 rasa ingin post entry..dah baper hari dah tak menulis sesuatu..but have no idea..but mcm ade nak letak video si kecil raihan..