Tuesday, May 26, 2009

@Jalan TAR-shopping-mid valley-night at the museum@

Semalam pagi2 munet dah mesej nak datang UM amek aku ajak shopping kat Jalan Tunku Abdul RAhman (JLN TAR)..aku dah bagitau mak suh bank in duit nak beli baju2 untuk abah dan G sempena kenduri abelong bulan 12 nih..mak bagi RM500 utk di shopping!mmg enjoy..munet, datang UM, sarah pun ade skali n kami dah menunggu di Jln TAR..

sampai kat sane,jumpe sarah kat Semua house, munet kate nak beli kasut..munet rembat 2 pasang kasut..satu sandal n kasut yang sumei..2 pasang kasut RM100++ habis..then kami makan tengah hari..dalam otw ke tempat makan ikan bakar tuh, singgah kedai tudung..aku sambar jugak 2 helai selendang kain shiffon..cantik..lupe nak tangkap gambar..then lepas makan, pergi JAKEL..bermule beli kain aku..lame jugak aku kat sane..jenuh nak beli sume kain org2 nih..

munet n sarah teruskan agenda diorg beli tudung..jadi nih lah hasil2 aku beli kain..


2 pasang baju aku..



2 pasang baju mak




abah dengan Gee



utk mak cik2 aku..sebelah mak

aku harap sume orang puas hati n pilihan aku..banyak kain2 yang cantik..susah nk pilih..aku pergi satu kedai je..banyak kedai lagi pening kepala..sume skali habis RM394.. tambah tudung RM18..hehehe.. then aku beli sabun basuh baju, ubat gigi mukmin dan ubat nyamuk..

setelah habis shopping, jumpe munet n sarah kat kereta, agenda seterusnya cari kasut n sandal sarah kat Sogo..sarah dapat kasut hitam bertutup utk graduation day nanti..jenama Larrie berharga RM79.20 after less 20% dari rm99..cari sandal sarah jenama polo yang die berkenan..tapi tak de saiz..sarah cari kat kedai luar sogo..mase yang same izan dah tipon aku n munet, ajak gi mid tengok wayang..citer night at the museum..ok gak..kwan2 dah datang..blei jalan2..maka sarah kami terpaksa tinggalkan..sarah balik hari je datang KL..bas die balik ke Teluk Intan kol 6ptg...

sampai kat mid valley, aku n munet sampai dulu dari izan n wati..kami berempat je pegi tgk wayang..ifah malam tuh ade diner n BF die..enjoy btol tgk wayang n kawan2..BFF hehehe..cite kali nih kurang skit la dari yang first punye NATM..tapi kitorg still enjoying the movie..after that solat asar n makan!kiotrg sume tak tau nak pergi makan kat mane..then kitorg decide makan kat secret recipes..walaupon aku makan benda yang sedap..tapi ia tak memuaskan appetite aku..aku pon tak faham..lepas makan, solat maghrib then kami pon balik..
wif munet kat secret resepi..tgh call mak mase tuh..

izan n watie

kecek lasagna izan..

izan n munet stay kat UM malam tuh..jadi malam nih dengan ada 2 bilik nak sumbat 5orang..jadi kene la berkongsi katil sorang..munet tido bilik wati, ifah n izan tido bilik aku..nasib baik jua ade tilam spare..bilik aku mmg ade tilam spare..izan tido sekatil n aku..nasib baik kitorg tido tak lesak..sebelom tido malam tuh kitrg pergi Murni kat SS2, jumpe buddy izan n junior 1st year pian..sembang2 sambil makan..aku order carrot susu besar..n roti hawaii..at last aku dapat memuaskan selera aku..hai anak tekak..ko yang kecik nih tak puas..padahal aku dah kenyang..makin gemok la aku..nasib baik gak la izan nak kongsi makan n aku..hehehe..erm semalam mmg best..balik2 je tingat ade kete oren parking luar kolej..kitorg agak2 tuh kete Fairul..kami pon bergambar la n kete Fairul tuh..Fairul skang pi bercuti ke Perak n dak2 laki lain..hehehe..

from left :izan;munet;pian;afiq;syud


kawan2 pon sume dah nak start induksi 5hb JUN nih..ermm pasni diorang nak keje dah..ade ke diorang nak stg UM lagi stay kat sini..i'll gonna miss u guys....huhuhu..sayang korang..time kasih bagi support n datang UM..meceriakan hidup aku kat sini..kalo ade mase dtang la lagi...

kereta fairul..

4 comments:

  1. okey dah boleh komen..erm kawan2..rindu korang..

    ReplyDelete
  2. aku suke post ni...hahaha..
    cess..harga kasut aku pun masuk situ...
    masa syud gi pilih kain,,sarah gi bwk aku satu tmpat nk beli tudung yg murah2..serius murah..haha..
    erm...best citer movie if kite tgk ngn org2 yg best...huhuh
    kami tk lupakan ko syud n watie tp maybe pasni dh tk leh selalu lepak...sedih gk...tkpe,,,nnti dh ade gaji belanje korg..huhu

    ReplyDelete
  3. uit2 kain2 utk mak sedara je ke..anak2 dara lak hehehe

    ReplyDelete