Wednesday, October 19, 2016

Perjuangan susu ibu

PERJUANGAN SUSU IBU
Jannah baru 12bln..target saya mahu menyusukn sampai 24bln..
Perjuangan ini mesti di teruskn..
Kerja setiap sebulan setengah akan keluar medical cover di kedah/perlis..tinggal anak paling kurang 10hari...
Klu tgk anggota tentera yang lain bawak 1 beg je...
Saya? Beg pakaian x1 ice box x2 beg pam x1
Smpi pegawai saya cakap...ermmm doktor mmg apa dia bawak tak tau la...klu satu rumah nak angkut dia nak angkut...
Klu ikot hati mmg nak angkut jannah...sbb senang direct bf..xpayah pam susu...
Tiap2 pagi rutin harian, pam susu..alhamdulillah  kt kem ade klinik...ade peti ais besar yang boleh sy tumpangkn EBM saya untuk di frozenkan...
Ice pax pon byk..saya replace ice pax setiap hari..sbb bila pam letak dlm ice box.esok pg2 pg klinik anto susu...orang duty pon da tahu rutin saya..anto susu...huhu..
Demi anak, perjuangan ini mesti di teruskn..
Mmg ade time malas nak pam..nak2 skrg xrasa engorged breast tu..jadi urged utk pam kekadang xterasa...tapi maintained pam paling kurang 3kali sehari...dpt la average 15oz..alhamdulillah . ..
Saya rasa benda2 ni takkan jadi klu tiada kemahuan..dan support dari semua yang berada di sekeliling sy...suami yang sentiasa mendoronng..pegawai2 dan rakan2 sekerja yang membantu utk mempacking ice bila nak balik...mmg kenangan semasa outstation xkan saya lupakan...
Doakan jannah dapat menyusu sehingga 24bln...lama lagi perjalanan...
Same goes to sahabat saya mej dr Nor Hakimah Husain...yang ade pengalaman sama mcm saya...

To all mother out there who bf their child...lets enjoy our bf journey...

Thursday, April 7, 2016

D Jannah Homestay

Alhamdulillah   D Jannah Homestay sudah launched their FB page... FB/djannahhomestay...
Nak cerita sikit tentang D Jannah Homestay
Rumah Semi-D yang terletak di Puncak Iskandar,Bandar Seri Iskandar,Perak
Mempunyai 4 bilik tidur dan yang paling seronok sebab setiap bilik ade bilik air...jadi sesiapa yang menginap di D Jannah Homestay (DJH) tak perlu nak berebut bilik air...
Rumah ni sangatlah dekat dengan Universiti Petronas dan UITM Seri Iskandar...
Jadi siapa-siapa yang nak bawa family untuk majlis konvokesyen ke..nak melawat anak tapi nak rasa macam 'homely' maka bolehlah menginap di DJH ni!!!
Bilik di sediakan adalah 1 bilik dengan katil king, 1 bilik  dengan katil queen dan 2bilik katil super single...sangat selesa.. dua dari bilik-bilik ini ade penghawa dingin tau!!
Ruang tamu yang luas...dapur yang selesa..ada mesin basuh..jangan risau kalau nak duduk lama pon boleh cuci baju!😀
Nak masak-masak pon boleh..bandar sangat dekat..ade TESCO,pasaraya BILLION, kedai runcit dan pelbagai lagi kemudahan..dekat dengan Masjid,Balai Polis...
40min perjalanan  dari Lumut/seri Manjung Perak; 20min ke Ipoh..15min dari Batu Gajah railway station...
Sewa permulaan promosi adalah rm250 semalam sahaja!!!!
Mana nak dapat....
Hubungi Puan Nor Syuhada a.k.a syud - 0125300987   atau En. Ridzuan a.k.a wan -0129255032   untuk pertanyaan...