Monday, May 4, 2009

@PD-banting-klang-KL@






Selepas balik dari kenduri Syafiq dan Ijan..aku-ifah-izan-iell-noli-munet-ayu pon menuju ke Port Dickson iaitu rumah norli..sebelom tuh kami singgah ke umh iell di BAnting..sbb umh iell dekat ngan umh ijan dan satu jalan nak ke PD..kat umah iell, kitrg solat jamak zohor-asar then mak iell goreng kopok lekor..kitorg makan!

dalam kol 6ptg kami bertolak ke PD, ayah iell cadang kitorg gune jalan pintas from banting ke KLIA which is lagi dekat dan tak bengkak bengkok..lurus je..mmg btol cakap ayah iell, kitorg sampai umah norli dalam 6.55pm..mmg kejap!berbanding masa hari raya hari tuh, kami gune jalan pantai..sampai 2jam perjalanan...

sampai umh norli, malam tuh layan AF7..sonok gak minggu nih..tema AF7 mgg nih teater muzikal..sume pelajar AF tunjukan persembahan yang menarik..tapi sayang, 2 skali pelajar kua..Datin Sri Tiara gune kuasa sbg pengetua Af utk isytiharkan undi masuk..Gimik2 AF..mmg biase la AF yang penuh kejutan...

then, our plan want to go to PD beach tomorrow morning..that nite, ayu n ifah sleep early..noli,izan,iell.munet n me sleep late because we fill it with gossiping!hehehe..
about 8am in the morning, we all get up and none of us take a bath..only brush teeth n wash our face..after taking breakfast n packing..we go to PD!!

mase dah sampai..beli skit roti n air wat makan2 mase mandi..takut lapo kang..noli bawak adik die ngan 3 anak buah die..haris,haikal dan ajim..baik2 anak buah noli..
kitorg sampai dalam 11 lebih..mandi kat pd dari kol 12tgh hari sampai kol 4 petang..mmg puas..naik banana boat sampai 5 kali jatuh..penatttt gile turun naik2 boat tuh...mase mandi, sempat gak main2 pasing..kambus iell..then mandi balik..main2 ombak yang besor kat PD..aku rase kalo laut selat melaka..kat PD nih ombak die besor..beshh sgt..anak buah noli pon join kesengalan kitorg..malang sekali tak pat rakam saat2 manis kat dalam laut..tapi ade la aku tangkap gambo gune kamera hp aku utk tangkap gambor kami sume..hehehe..

selesai je mandi manda kat PD, kami ke TEluk Kemang, makan..perott pon dah lapo..anak buah noli ajim dah ngantuk time tuh..merah mata die..pastu aku nampak munet makan ais krim malaysia yang jarang2 dah org jual..aku pon beli 5..sume skali rm1..satu rm0.20...aku bagi utk aku dan anak2 buah noli...

selesai makan2 kat teluk kemang, jalan2 skit..kitorg singgah umh 2 pupu nolie..kak ita..selesaikan solat yang tergendala..hanto kasut anak kak ita yang tertinggal di umh noli..kak ita mmg hapening..sgt ramah..sume keluarga noli mmg peramah!

dalam kol 7pm kami gerak balik ke umh noli..sampai je umh noli nampak kete Hyper (BF noli) kat depan umh noli..mak n abah noli pon ade kat depan umh tuh..hyper bawak sepupu die..sazali..aku kenal..adik sedara hyper..then program kitorng malam tuh pergi Jeti kakak norli..JEti tuh tempat org mancing..ade restoran kakak noli..iaitu kak IPA..makan2 sambil karaoke!..aku ade la nyanyi 1 lagu..suare tak sedap..nyanyi gak..hehehe..nasib baik la tak ramai org..jadi kitog wat kedai tuh mcm kitorg punye laa..adik beradik noli pon join..kak Dila kakak noli, mak abah noli..sume ade la..

asal kiotrg nnyanyi je, ujan..bile org lain nyanyi tak jadi ujan..huhu..mmg sah sore tak sedap!kekikie..then balik umah noli dalam kol 12 mcm tuh..mmmggg sssggggt2 penat..dengan kulit sume orang burn..ifah paling teruk burn..sakit2 tangan die..aku pon walaupon dah mmg hitam..bertambah hitam..sakit gak muke2 ngan tangan2 nih..badan pon sakit2..mungkin sbb kene hempas ombak..tapi mmg besttt..
-------------------------------------------------------------------------------------------------
balik tadi from umh noli 11.11pg-sampai banting 12tgh hari..lepak umh iell dalam 1/2jam..cilok cite korea bla2 n movie2 yang aku tak tgk kat wayang from Adi adik iell..then pergi ke USJ anto ayu..singgah HTAR..jumpe aida,farah wahida dan buddy2..makan kat nasi king..sbbkan duit tadaakk..jadi jimat2 la makan..alhamdulillah..program diet mesti kene teruskan..aim aku 6kg within this 6 months..


sampai UM dalam kol 4.15..singgah masjid Ar-Rahman, solat Jamak zohor-asar..then mase balik ujan..rahmat...sampai bilik bukak laptop..trus FB!!!!habis!!!

2 comments:

  1. hehehe..tuhla pasal..dah kene burn dari 2 minggu lepas..double burning..

    ReplyDelete