Monday, August 24, 2009

@SAPE NAK BELI KUIH RAYE??@


sempena aidilfitri yang bakal menjelang nih..saye ade menjual kuih raye..sape2 nak beli bolei la menempah ke syud 012-5300987..utk nak rase sample kuih melalui internet erm susah la skit..sila bagi nama, alamat dan no phone utk kontek..nak paparan lebih besar, klik je kat gambar tuh..

kuih2 nih semua di buat gune butter from butter cup..bukan yang timbang2 okay..hehehe..insyaAllah semua sedap..

Wednesday, August 19, 2009

@kenape aku malas?@

hari nih aku rase penat..tak tau kenape semenjak dua menjak nih..aku rase badan aku tak selesa, penat dan tak besh..bile bangun tido badan tak segar..otak n kepala mcm berat n sakit..

aku gak rase sedih..jeles..marah..benci..penat..sume yang negative ade kat dalam diri aku kala ini..frust pon ade..

kenape aku rase diri aku sungguh tak bersemangat dan tak bermotivasi..makan pon tak selera..adakah aku berpenyakit?bilik aku pon aku rase bersepat tahap gaban..walaupon tka la sepah sangat..tapi utk diri aku dah cukup bersepah..

aku rindu mak abah n raihan..aku rase aku tak nak dok UM lagi..aku bosan!!!..aku nak cepat habis blaja..tapi aku benci nak amek pekse skali lagi..kenape aku rase sangat lemah hari ini..aku rase sangat lemah?

adakah hari aku makin lemah n jeles lepas tgk gambar orang2 yang grad..??adakah aku jeles tgk gambar orang yang aku ske bergambar n gembira n orang lain..arghh perasaaan yang tak pat aku gambarkan kala ini..

perit, cemburu..ini semua syaitan ske..Astagfirullah..Ya Allah..beri aku kekuatan..beri kekuatan iman utk ku..erm lagu2 aku dengar pon cam sedih2..aaaaa~sepi~..

erm aku KENE KUAT!!!!

APE AKU NAK SEKARANG ADALAH :

1. DUIT BIASISWA- NAK BAYAR HUTANG YANG BANYAK
1.5LULUS EXAM MBBS
2. DAPATKAN PARTNER HIDUP
3. KERJA
4. DAPAT GAJI BAGI MAK N ABAH
5. KUMPUL DUIT NAK KAHWIN KAH?

dari ape yang aku nak..ternyata skali aku memerlukan teman...duit n kejayaan..paling penting skang, aku kene tetapkan hati utk study!!!!!!!itu yang paling lemah aku nak wat skang..

Saturday, August 8, 2009

@hARI PERTUNANGAN NORLIE N FIRDAUS aka hyper@

hari nih seawal 6.30 pagi aku bangun,bersiap utk pergi ke Kg Pachitan, rumah norlie di port dickson..aku dengan wati, bergerak dari UM menaiki komuter ke seremban..sampai seremban kami di angkut pulak oleh munet utk pergi ke rumah norlie...paling menarik mase jumpe munet adalah, aku,munet n wati kami bertiga pakai baju MERAH..tudung lain2 la..aku tudung kelabu,munet tudung pink, wati tudung hitam..tapi papepon kami sume merah..kitorg truskan perjalanan ke PD..
dalam 10.30 pg mcm tuh kitorg sampai..norlie tgh make up mase tuh..mmg norlie cantik sangat mase tuh..tema pink..norlie sangat happy kitorg datang..mane tak nye..hari tuh kitorg ingat kitorg tak pat datang ceremony die..tapi kuasa Allah..dapat gak kitorg datang..sume adik beradik noli ade waktu tuh..sume lom siap lagi.. elok plak la mak n ayah noli pakai baju merah maroon..hahaha..mmg kene btol tema kami bertiga..
cuaca sangat baik..tapi agak panas..rombongan hyper sampai around 12pm mcm tuh..noli dah berdebar2..nih baru bertunang..blom kawin kate noli..aku iringkan noli ke pelamin die yang sweet..but unfortunately the picture tak de..erm aku gembira noli da bertunang..ikat sampai akhir tahun nih..12hb disember 2009 bakal menyatukan dua hati yang dah 6thn bercinta..
nih kek yang rombongan lelaki bagi..sedap kek nih walaupon aku tak makan..
aku ngan nolie...so sweet la noli..mcm2 noli pose..kejap2 muke ikin, kejap2 muke erra fazira..pape pon noli soooo~ beautiful today..
this is the best shot aku amek using my camera handphone..jadi la dari tak de utk masuk blog aku..ayun datang gak after balik keje..die sesat..tapi alhamdulillah sampai dalam kol 3pm mcm tuh..lebih kurang kol 3.30pm izan n mas plak menyusul ayun..kitorg bergambar2 sakan..nanti izan akan upload..tak banyak dalam Handphone aku..banyak kat kamera orang lain..pepe pon tak sabo nak jadi pengapit noli bulan 12 nih..seminggu pas abelong aku punye kenduri kat lumut, aku akan menyusul ke PD plak utk weding noli..insyaAllah..kalo tak keje lagi...

Wednesday, August 5, 2009

@GRaduation@


15hb Ogos 2009, tarikh yang bakal membuatkan aku sedih..gembira utk kawan2..tarikh yang sepatutnya aku akan dapat segulung ijazah..apekan daya..aku masih lagi di UM, meneruskan perjuangan utk bergelar sebagai seorang doktor..doktor yang bakal merawat pesakit...

lagi 3 bulan, aku jua akan menempuh peperiksaan akhir..tapi tak jugak aku study..YA Allah..bagi la kekuatan..skit2 ade la baca buku..tapi lebih mengadap laptop..bertani dengan game2 yang melekakan dan memerlukan tanggungjawab masa yang besar..

tapi apekan daya, aku sangat ske game tuh..tak bolei tinggal..tapi aku akan kurangkan..melawat ladang aku hanya sehari sekali..menanam tanaman yang sekali sehari bolei harvest..walaupon internet lembab..tapi ia tidak mengalahkan usaha aku utk menunaikan tanggungjawab aku as cyber farmer..hehehe..

kembali kepada graduation day..esok munet n izan cakap diorang nak amek jubah grad..nak tangkap2 gambor..aku tak kire..aku nak join gak pakai jubah tuh..nanti aku akan masukkan dalam blog nih..tapi masa tarikh tuh aku maybe tak de kat UM..bukan tak mo meraikan kejayaan bersama rakan2..tapi aku nak ke penang..lepak n kawan2 skolah..jalan2..ntah ade duit ke tak..biasiswa tak masuk lagi..sok MiNDEF akan aku call..nak mintak gak duit masuk cepat..kalo tak..makk laaaa..~hehehe

da didi dudu...itu je wat mase nih..boring~