Wednesday, July 28, 2010

orientasi insan









lepas jek balik dari kursus, dapat gak aku dok umah 3 hari sebelom aku balik ke Muar dahulu malam ahad, dan pagi isnin 26hb julai, ke Melaka..
alhamdulillah, aku rase aku sangat2 ler bertuah, sbb per? nak pi insan utk orientasi nih pon orang yang nganto aku ramai..pak ngah dan isteri, mak ndak dan nabiha (anak pak itam aku)..terima kasih wat semua, kalo tak atuk pon nak join, tapi tak muat kete..

sampai jek, jumpe KC (ketua cawangan rejimental, Insan) kapt. ji ween..sedara aku tunggu aku sampai aku settle dengan KC..aku sangat2 terharu..sayang sume!

bilik aku, katil aku..cadar bawak sendiri ;p

pastu, masuk bilik, kemas2 bilik pe patut, basuh mangkuk tandas..lap lantai skit..skip makan tgh hari..cuak gak nak jumpe pegawai..petang aku rehat2 jek..kol 6.30 ptg tuh ade sambutan nisfu syaaban kat surau insan..kenal la n pegawai pendidikan Mejar Herny,Sarjan Zam,Ustaz dan lain2..

then sok pagi hari kedua, pegi lari dengan Staf nazri die PTI (physical training instructor) lari 2km..jalan2 tepi laut dengan prebet Natasha..best..then sarapan pagi aku..bihun goreng..tak sangke aku orang serve kan makanan aku..ingat cedok sendiri..cenggini la kejidupan pegawai tentera rupenye..mmg aku rase mewah..hehe..

mihun goreng :)

tghari makan ayam masak merah, sayur kobis..sorg2 jek makan, sbb takde member,tunggu pegawai len tak dok plak depa..tak turun makan lagi.aku turun kol 1230..tunggu gak sampai kol 1ptg, tak trun gak, so aku blah..

bilik tv-ade kerusi urut bes wooo~

then malam jumpe ade skin specialist, Dr mala tak silap aku, ramah la die..lepak2 bilik Tv layan cite kat situ..ade gak orang teman sembang..sebelom makan tuh aku kene UKA(ujian kecergasan asas) penat gile..lari 2.4km aku failed 16min aku blei wat..patut umo aku 15 min..then heaving-10 kali ok la, sit up 38 kali dalam 2 min, 4x10m punye lari- 13.33 saat..mmg penat, malam tuh n hari nih baru aku rase sakit lutut aku..nak angkat kaki pon sakit gile..mmg aku rase aku ade ligament tear..but i like it!

malam nih ade pesta buah kat mess pegawai (wisma perwira) so nak kene siap2 pi sane makan buah..yeah!

me!!! poyo..hehehe

No comments:

Post a Comment