Tuesday, June 8, 2010

raksasa Gorgon















pagi tadi, mak ngan abah nak kua, lepas aku turun dari bilik mak tengah lap almari..sebab ape lap almari? sbb almari tuh penuh dengan bedak2 yang si raksasa gorgon tuh main...
die suke main bedak..habis la kalo die jumpe bedak..mmg die akan tumpahkan bedak tuh dan sepahkan merata2..

nk di jadikan cerita, aku amek alih tugas mak..tengah aku kusyuk wat keje, mak pon blah senyap2..kalo bising2 kang si raksasa tuh nak ikot..jadi die nih pulak ntah mcam mane dapat bedak sebotol besar, sudah mula membuat onar..bese la raksasa gorgon..kalo tak kaco otomen mmg tak sah kan..otomen tuh kire aku la..

mule2 aku dek jek tgk aksi die main bedak..die sepahkan kat atas tikar...die gaul2kan bedk dengan tangan die..makin di biar, makin banyak bedak die taruk kat atas tikar tuh..otomen punye lampu pon da merah..sbb gerammmmm...dah di suh benti beraksi, takmo kan..maka, otomen pon amek botol bedak lantas memukul manja la tangan kecil si raksasa gorgon tuh..

maka, menangis la si raksasa gorgon itu..menyalak...sempat gak aku lumur muke, tangan n kaki die dengan bedak tadi..lagi la die menangis sampai batuk2 sbb mmg die batuk pon..mmg kejam gak ape aku wat..aku mmg gelakkan die..sbb die cari mak n abah..sampai atas die cari mak n abah..abah pulak kunci bilik die..so lagi la die tertekan nak cari geng nak backup die..

kesian gak otomen tgk raksasa gorgon nangis mcm tuh..tapi itu pengajaran wat die..sbb degil tak dengor cakap..die pon nangis tersedu sedan dengan batuk2 selsema sume ade la...
aku pon bersihkan la bedak2 yang bersisa tuh sambil di perhatikan oleh raksasa gorgon yang lemah menangis tak berdaya...

aku cakap, la perbuatan die tuh tak baik..menyepah jek..aku dok bersihkan bedak kat lemari, die pulak tabur bedak lagi kat tikar..sape tak hangin...then aku panggil die, peluk die, pujuk die..sbbkan die tak de sape nak pujuk, maka die pon merapati aku..kami saling berpelukan..aku cium die..pastu aku nak amek gambo die yang lawak gile kene lumut bedak..tapi atas sbb raksasa gorgon malu nanti jatuh populariti die..maka die tak benarkan..isk! frust aku..

then, aku pon aka otomen, menawarkan diri utk membasuh muke die..dan mengumpan die main komputer kat atas..aku haus, pastu aku pon bawak die (dukung) ke dapur dan mengambil sedikit air soya yang berlebihan malam tadi diletakkan dalam cawan bercorak cottage..si raksasa pon nak air..jadi sambil dokong die, kene bawak 2 cawan bawak naik atas..naik tangge tau..die da la berat 14kg..tak ke terer aku bawak 2 cawan dengan dokong raksasa..otomen mmg terer! (kembang kempis idong)

ohhhh! sampai atas, raksasa sungguh excited sbb nak main komputer aka laptop aku..tapi aku cakap kat die, aku lupe bawak HP aku..die kate "kakak turun bawah, amek henset, hannah tunggu kakak kat atas, cepat tau turun tau..ana tunggu kat atas nih..."

ok! aku jawab..eh baik pulak otomen n raksasa gorgon..

lepas amek hp, bukak la laptop..

"hannah,bukak komputer.." sambil nyegih mcm kerang busuk sambil sruuuuttt tarik hingus die..

aku pon suh die taip pasword komputer.. kkkkkkkkkkkkkk die taip.. ******,******ermmm..mmg la raksasa gorgon tak kenal huruf lagi...bile enter, mmg salah paswordnye..

pastuh aku plak la yang log on..bolei..

"hannah, nak main game kakak.."

"game mane?" aku tanye..

Game nih..sambil ibu jari kecilnye menunjukkan game AFTER DARK kat skrin monitor laptop..

"hannah pandai main game nih!" kate die...

bermulela episod main game..

"kakak, bukak lagi ibu2 bapak2" aisshhh demand lebih pulakkkkk!

ok la..bukan takat lagu cari jodoh dendangan wali band aku letak..lagu tomat dari kumpulan wali pon..sbb die ske dgr lagu tuh...

ermmm..pastu aku biarkan die leka main game..dari game after dark die bukak step mania..aku terpikir nak ler kemas bilik ade beranda sebelah bilik aku nih..dah berkurun tak kemas..die pon join..sebelom tuh aku kemas bilik abah..tuh pon si raksasa gorgon kaco gak....

mmg ler si raksasa gorgon kecilku sayang..kakak sayang nuraihan hannah..muah!

1 comment:

  1. Sangat cumel sekali hubungan mung ngan adek mung ni Syud.. :)

    ReplyDelete