Saturday, January 2, 2010

post ke 97 di 2010


assalamualaikum..malam nih malam sabtu,2hb januari 2010..
walaupun 2009 melabuhkan tirai,tapi banyak suka duka yang aku tak lei lupe..akhir 2009, berita dari mak mengejutkan aku,mak bagi msg kate die kene wat mamogram..ade lump kat dada kanan die..6 jan 2010 akan wat FNAC..aku hanya dapat berdoa semoga mak tak pape..rupenye mak dah ade lump tuh dari bulan 3..saje die tak bagitau kitorg anak2 die..yang penting kate die, lepaskan kenduri abelong aku..

ye, abg aku da kawin..ngan pilihan hati die, dalam pada abg aku berkenduri, orang sume sibuk tanye aku,syuhada bile lagi..erm aku blaja pon tak habis lagi..kalo ikut hati dan naluri, mmg dah bersedia sangat2 menjadi seorang isteri dan ibu..hik3..tapi apekan daya,aku masih lagi seorang pelajar..namun itu bukan alasan yang kukuh utk kate nape tak kawin..paling kukuhnye adalah, tak de sape nak aku lagik...tapi aku yakin, ada lelaki yang baik Allah simpankan utk aku..mungkin kah dia yang aku ske tuh..aku hanya mampu berharap dan terusm mengharap..biar la mase yang tentukan perhubungan kami..aku hanya wanita,dia lelaki..takkan perigi cari timba..tapi kalo ikotkan dah macam tuh da skang.. :(

erm lupekan pasal die..ape yang paling mengembirakan aku adalah semalam..berita gembira buat aku dan keluarga..insyaAllah september 2010 andai semuanya smooth, tak de masalah..bertukarlah status aku..semoga Allah memberkati keluarga aku keseluruhannya..semoga ahli keluarga itu bakal memeriahkan suasana rumah kami..

erm azam tahun baru aku.. tidak lain,menamatkan zaman pembelajaran ku..aku sian diri aku..yang tak lepas2 berada di UM..walaupon syok gak jadi student, tapi sampai bile..aku nak prektikkan ilmu aku nih..aku nak gak bekerja..manabur bakti utk masyarakat..teringin sangat..walau aku tau aku tak layak lagi...kadang2 hati nih meronta dan tak lei terima kenyataan..tapi ntah la..Ya Allah bagi ketabahan utk aku..LULUS kan aku kali nih..mcm mane aku nak jadi lebih RAJIN..ulang2 kadang2 wat aku putus asa..orang senang nak cakap.wat revision..tapi arrggh..maleh nak cakap la..sape kene die tau sendiri la..kadang2 mcm tak mo jadi doktor..baik keje pejabat je..

erm terlebih meluah perasaan plak dalam post kali nih..pape pon..aku kene enjoy life..mesti berusaha skit je..skit je lagi..2 bulan je lagi..push urself harder nor syuhada din mustafaha..u can do it! lepas habis blaja..banyak benda nak di rancang..pape pon skang..azam tahun baru mahu LULUS exam!

3 comments:

  1. syud, semoga azam kamu tercapai ya. saya doakan awak akan lulus exam kali ini. insya allah, kita usaha seboleh mungkin. jangan sedih2, orang lain banyak juga yang lagi lama ambil masa nak belajar medik ni. anggap je your course is 6 years long.
    september 2010? hmm..i'm making a note here~ lalala

    ReplyDelete
  2. syud,

    'Allah menguji keikhlasan bila bersendirian, Allah memberi kedewasaan bila ada masalah, Allah melatih kesabaran dalam kesakitan dan Allah tak pernah 'mengambil' sesuatu yang kita sayang kecuali dengan menggantikan yang lebih baik..'

    gambbate syuhada-chan~

    p/s: sept 2010? (grinning+winking) (~^.)

    ReplyDelete