Sunday, December 27, 2009

cuti 3 hari

cuti sempena christmas..aku mcm2 plan.konon nak balik kg kat muo hari khamis..alih2 mak n abah nak datang kl..syiokk nye dorang datang..tido umah abelong semalam..then hari jumaat after solat jumaat mak abah n aku pi jalan2 kl..bawak mak naik komuter..naik lrt..pegi beli tiket mak n abah nak balik lumut..dorang naik bas ke kl..raihan tak de kat umah, so berjalan la dorang..hehehe

bawak mak n abah pegi the mall sbb aku pi wat spek kat sane..aku pon nak trus balik muo after jalan2 tuh..dorang pon teman gak aku pi pudu..beshnye..tak tau nak citer pe..makan kfc..then aku amek bas balik muo kol 730pm.. aku anto dorang naik lrt, patah balik ke pwtc then aku naik surau pudu, tunggu maghrib n solat..

dapat bas, jem plak nak ke muo..tang mane jem aku tak pasti..terjaga tgk2 ade accident..mcm mati je orang accident..nampak mayat kene cover..ish3..bahaya la skang nih..pemandu2 sila la berhemah kat jalan raye..takot aku..

sampai muo kol 11..aku balik umah mak ndak..tido sane..layan2 sms n member,layan sembang n ida sepupu aku..tido kol 1.30pg..aku tak tau plak atok tau aku nak balik
soknye aku pegi umah die, die kate die tunggu aku balik sampai 2 pagi..alahai sian atok aku..maaf kan orang tok..cian atok..

hari sabtu, pegi kenduri kawin kat temiang..anak sedara doktor mak ndak keje.then pi plak kenduri housement hospital muo,,Dr rasidah ibrahim akak shida..tema pink..mase aku sampai, fairul,rudi,wani n hisham dah ade..pada masa same, nona n azrin tunang die pon sampai..aku tak bagi shida hadiah..bagi salam kaut je..tak de duit aa..aku tak keje..tuh pon powh duit sepupu aku dulu..har3..

then petang tuh gi umah atok..tapi sebelom tuh, pi amek pulus..nak beli hadiah utk anak moksu haziq baru lahir 10hb 12 2009..tapi mak ndak kate tak payah..kasi duit jek..ok la..mak ndak plak cicir Hp die..baru beli..da la suami die belikan..baru pakai 10 hari..sian mak ndak aku..isk3...orang curik tuh plak,da kol angkat blei plak letak balik..agak2 kalo da kantoi tuh pulangkan la hp mak ndak aku..aku da bagi msg kesian pon tak kesian gak..hampeh..ralat orang tue tuh..erm..

then pegi plak umah moksu..tgk moksu n haziq..sungguh kecil die..tak tembam..lahir pon kecik 2.7kg..muke die lain dari adik beradik yang lain..tapi papepon,anugerah Allah..
balik dari umah moksu balik umah mak ndak..tunggu ida n sambil layan citer nizam kambing tv3..syok citer tuh..lawak bodoh gile..but sooo suweet..kol 12 baru balik umah atok..layan cite skit..ngantuk..tido..

ahad plak sesi mengemas umah atok..kemas bilik belakang..bilik tuh banyak semoot wat sarang..berpasir..jenuh aku sapu2..spray n racun serangga..sapu2 je..mule2 ingat nak semangat skit nak mop tapi malas..pas kemas2 masak la ala kadar..umah atok tak de menda..ade nasi sejuk, aku wat nasi goreng separuh..pastu ade orang jual kurang naik motor..beli la rm4..ade sambal tumis udang punye kuah, aku otter la kupang masak tumis..adjust skit mane patut..jadi la lauk utk aku makan bertiga, atok aku n pak cik..then pak itam datang, bawak bubur asyura..baru la aku tingat da 10 muharram rupenye..patut aku pose..tapi tuh la, semenjak 2 menjak nih..aku kurang prihatin sangat n kelendar nih..tak ingat pon tarikh penting..nak tahun baru pon cam tak de perasaan..ntah la..

pas masak, mandi,solat jamakkan..basuh la baju2 mane nak basuh..nampak hari pon cerah gile..tapi mendung plak lepas tuh..nasib baik ida beli tiket malam..
tapi tuh la, sampai nak naik bas..bas lewat plak..cam bese la..jem lagi nak balik kl..dalam bas terpikir2 camne nak balik..kol 12 da tak de tren..aku pikir2 pi balik umah ida..naik teksi..sok pagi2 nye balik UM..tuh la aku tibe UM pagi tadi kol 8.35am..alhamdulillah..pegi sarapan kat dewan makan, pegi PCM department..briefing n Dr mohazmi..pegi urusan sane sini..di sini la aku..depan laptop..menulis benda nih..ibarat diari aku..tq sebab bace..tak tau nak wat pe..nanti aku postkan gambo baby haziq..tahniah wat moksu dapat anak lelaki..tahliah jugak wat shida dapat laki..tahniah kat fatishah, dapat laki-laki..hahaha..semoga semua berbahagia selamanya..skang pon aku dalam bahagia mood~ :)

No comments:

Post a Comment