Thursday, February 19, 2009

jogging..



19hb februari 2009..

text msg from syud: izan mcm mane petang nih?jogging kol 6 ek?

izan : mesti jadi..projek kene jalan..

kol 6ptg

izan: syud, aku baru balik dari kelas, kol 6.15 la..

syud : ok.. :)

aku pon bersiap, pakai sua hitam, baju itam, tudung itam..today i'm women in black!sambil2 memakai sume tuh sempat lagi aku bertenet bukat FB n YM..

aku pon turun setelah izan menge'call' aku..the naku turun le ke depan pejabat, norli, iell n izan da kat tangge.. "jom" kitorg pun memulakan aktiviti ke tasik varsity kat UM ni..

macam semalam, hari nih ramai org turun ke tasik beriadah dan berjogging..ada yang berlari, ada yang berjalan saje..ade yang duduk2 dating kat tepi tasik..ade gak main kayak dalam tasik, ada yang dok tgk org main kayak kat tasik dan ade gak org main praktis soft ball kat padang sebelah tasik..alhamdulillah, dah seminggu hari cerah waktu petang..masa nih, para mahasiswa n mahasiswi um dapat beriadah dengan gembira..bile kita bersenam, bdan cergas otak pon sihat..

aku, izan, iell n noli kitorg cari port nak wat stretching..port kami pilih kat tepi tasik..aku lead la konon..habis stretch kami pon memulakan activiti jogging..mmg cantik suasana ptg nih..mmg sonok tgk org sume aktif bersenam dan jogging..

dan sonok gak aku usha mamat2 hensem yang jogging..agenda aku ngan izan adalah nak jumpe balik budak gastrocnemius yg kitorg jmp semlam..pergh calf muscle die mmg muscular..budka tuh mcm athlete..hehehe..mase kitorg sampai dak tuh tak de lagi..habis je 2 round pusing tasik, aku da nampak dak laki tuh tgk cooling down gaknye..aku pon mencepatkan langkah larian aku utk sampai kat izan...

habis round ke 3 kitorg benti, dk tuh ade lagi kat situ..jadi kitorg pon usha2 mamat tuh, paling tak tahan izan la, dok cooling down dekat2 n budak tuh..nampak sgt..izan2..tapi kitorng tak berjaye gak nak tegur dah tuh..die rambut spike, berkulit cerah, pakai sua pendek kelabu ber t-shirt putih, ada jerawat kat pipi..sweet..

tapi lupe plak nak cakp, ade sorg lagi mamat hensem kat tasik..mase lari..aku women in black, he is man in black..alamak same la plak..erm berkumis nipis,berbadan sasa..tak terlalu tinggi, tak rendah..macho, muke nampak baik..arghh..kitorg terpikat..sungguh, berjogging mmg best..boleh merehatkan minda dan menjamu mata..jgn igt lelaki pon bolei jamu mata..tapi jamu2 juga..ada batas juga..tak bolei lebih2..sekadar hiburan..pepe pon paling penting objective jogging adalah utk keihatan..nak maintain.. hheheh..hopefully blei jmp man in black next week..kekeke~mmg la diorang nih..dok atas aku..ini name die stretching nak bunuh org..hahaha..

No comments:

Post a Comment