Thursday, February 26, 2009

~@ikan bakar..yum2!@~

kol 3 lebih mcm tuh lina ym aku, tanye nak ikan bakar tak?munet beli kat jalan kuching?..ntah la kat mane munet beli pon aku tak tau..erm lame gak tak makan ikan bakar..

bolei je..aku jawab kat lina, kongsi aa lina cakap..tak kisah..nanti kol 6 kite turun amek nasi ek..alamak..izan ajak aku joggin petang nih..tak lei nak turun mek nasi..nasib baik lina baik hati nak amekkan nasi kat dewan makan utk aku..cayanggg lina..

then kol 4 mcm tuh aku tido..sbnrnye yang dok ym n lina adalah wati..die dok ber facebook kat bilik aku..jadi die jadi jurutaip aku la ym.hehehe..

erm tido punye tak sedor diri, lena bagaikan bayi..erm cedap tido dari makan..kekeke..dalam kol 6ptg aku tejaga disebabkan hp aku vibrate bawah punggung..aku kunci alarm kol 530 tapi aku sedor kol 6..punye tak dengor alarm kol 530...mane taknye, tido mase ujan..uihhh lagi la lena..

izan msg kat ym, wati kate izan pon baru bgn, solat asar..aku pon cepat2 bangun, angkat air semayang dengan malasnye rase nak jogging..tapi i need excersize!after solat, pi bilik izan, turun bawah dan stretching skit..tunggu iell, then start la turun pi tasik..

erm tak de mud la nak lari izan..izan kate, ala jogging 1 round je..tak pon half..iell cakap, aku pon malas nak lari..tapi bile sampai kitorg jalan satu pusingan, lari 1 pusingan..erm nampaknye stamina aku da ade..aku blei lari straight 1pusingan..kalo tak kejap lari kejap jalan..alhamdulillah..aku nak kene konsisten..

then balik kolej dalam kol7..hari nih tak ramai org turun ke tasik..maybe cuaca tak mengizinkan, mr gastrocnemius pon tak de..sempat lagi dok cari die...hehehe..mr men in black pon tak de...tak pe yang penting kami ade!hhehehe..

balik izan n iell nak makan kat dewan makan..aku kate aku tak nak ikut, lina dah amekkan nasi aku..tapi masalahnye aku kol lina tak jawab2 minah tuh..aku dah la lapo..cari kat bilik akak tuh takde jugak..iskk mane la cik lina nih..ingatkan kat bilik aimi..then aku pon lepak bilik watijap sambil tgk spa Q, then msg aimi tanya mane lina, aimi kate lina kat bilik ayu..aku pon msg ayu sbb tadi kol lina msg die tak jawab..lapooo daahhh..msg ayu, diorg kate diorg da bis makan..cedihnye..pi la bilik lina...ler..tak de lagi minah nih..sengal tul..tapi kene sabor..akak nih jugakla yang amekkan nasi aku..

maybe die kat toilet..jerit la name lina kat toilet..ade gak cik lina nih..then bukak bilik die tgk.. :wahhhhh!!! banyaknye makanan!!! huhuhu..mmg kenyang nih..siap 3 tupperware lagi..satu nasi n ikan bakar, satu bekas lagi ayam masak paprik satu lagi nenas masak lemak..ummmm cedap cedap cedap!

ingat nak trus makan sambil berfacebook..tapi dah azan maghrib, erm mandi n solat dulu la! after solat n mandi, pi bilik wati makan dengan seleranya plus tgk berita..ceronok! mmg kenyang makan ikan bakar tuh..sedap gak! pastu uniknye ikan bakar tuh punye sambal cicah..ade kacang botol..erm tuh tambah selera tuh..time kasih muner..time kasih lina..time kasih yaAllah..berikan aku rezeki yang halal..makanan yang sedap utk aku nikmati..sesungguhnya nikmatMu itu sungguh membahagiakan..ok la nak study..sok nak exam end of posting..doakan kejayaan bersama..

amin..

No comments:

Post a Comment