Monday, August 24, 2009

@SAPE NAK BELI KUIH RAYE??@


sempena aidilfitri yang bakal menjelang nih..saye ade menjual kuih raye..sape2 nak beli bolei la menempah ke syud 012-5300987..utk nak rase sample kuih melalui internet erm susah la skit..sila bagi nama, alamat dan no phone utk kontek..nak paparan lebih besar, klik je kat gambar tuh..

kuih2 nih semua di buat gune butter from butter cup..bukan yang timbang2 okay..hehehe..insyaAllah semua sedap..

Wednesday, August 19, 2009

@kenape aku malas?@

hari nih aku rase penat..tak tau kenape semenjak dua menjak nih..aku rase badan aku tak selesa, penat dan tak besh..bile bangun tido badan tak segar..otak n kepala mcm berat n sakit..

aku gak rase sedih..jeles..marah..benci..penat..sume yang negative ade kat dalam diri aku kala ini..frust pon ade..

kenape aku rase diri aku sungguh tak bersemangat dan tak bermotivasi..makan pon tak selera..adakah aku berpenyakit?bilik aku pon aku rase bersepat tahap gaban..walaupon tka la sepah sangat..tapi utk diri aku dah cukup bersepah..

aku rindu mak abah n raihan..aku rase aku tak nak dok UM lagi..aku bosan!!!..aku nak cepat habis blaja..tapi aku benci nak amek pekse skali lagi..kenape aku rase sangat lemah hari ini..aku rase sangat lemah?

adakah hari aku makin lemah n jeles lepas tgk gambar orang2 yang grad..??adakah aku jeles tgk gambar orang yang aku ske bergambar n gembira n orang lain..arghh perasaaan yang tak pat aku gambarkan kala ini..

perit, cemburu..ini semua syaitan ske..Astagfirullah..Ya Allah..beri aku kekuatan..beri kekuatan iman utk ku..erm lagu2 aku dengar pon cam sedih2..aaaaa~sepi~..

erm aku KENE KUAT!!!!

APE AKU NAK SEKARANG ADALAH :

1. DUIT BIASISWA- NAK BAYAR HUTANG YANG BANYAK
1.5LULUS EXAM MBBS
2. DAPATKAN PARTNER HIDUP
3. KERJA
4. DAPAT GAJI BAGI MAK N ABAH
5. KUMPUL DUIT NAK KAHWIN KAH?

dari ape yang aku nak..ternyata skali aku memerlukan teman...duit n kejayaan..paling penting skang, aku kene tetapkan hati utk study!!!!!!!itu yang paling lemah aku nak wat skang..

Monday, August 17, 2009

@Penang@






selamat pulang ke Malaysia.!!! khas di tujukan buat Meor Hakimi kawan skolah aku yang baru habis blaja kat MOscow Russia..hampir2 bergelar doctor nih..begitu gak utk Azmizal n Syawal yang balik bercuti...

15hb, aku,madah, farhana rahamat aka are-an, amal asrol aka apek, hazwan md hussain,meor hakimi,syawal pergi ke umah azmizal..makan2..mak azmizal masak nasi ayam special n mee rebus..mmg sedap masakan orang kepala batas..

then after makan2 n solat zohor, kami mule bertolak ke Pulau Pinang..ingat nak trus pegi pantai..tapi memandangkan hari masih panas..maka kami pon pergi ke Queensbay..jalan2 cuci mata..sambil2 tuh madah plak nak join pencarian Lux masquarade..ntah ape menda ntah..kene beli barangan rm30 in single resit then baru dapat tangkap gambo..paling yang tak menyeronokkn adalah..orang len si make up artis tuh make up punye la lame..si Madah kene make up kejap je..dah tuh tak macam make over pon..aku make up pon lagi ok..
mmg tak de perubahan la selain dari ade eye liner n mascara..after about 2 hours jalan2 lepak2 kat sane..kitorg plan nak gi minum petang kat Pantai Seagate..aku pon tak tau jalan2 penang nih..last skali aku pegi mase form4..tuh pon ikut pakcu beli barang..

sebelom pegi minum, Sarah n Khairul Munirah pon join kitorg..so bertambah la ahli yang join..sarah ade kat penang that day coz she attend her juniors convocation in USM then on the way back to alor star, die jumpe kitorg dulu..

tujuan selepas seagate adalah ke batu feringgi..hazwan orang yang dah expert kat penang pi bawak kitorg ikut jalan bukit..derrr sengal tols la dak tuh pi bWAK jalan balik pulau..are-an sampai muntah2 jadinye..buang mase je lalu situ..lame..ingat nak jalan2 nite market kat batu feringgi, tapi at last kami juz makan kat restoran ikan bakar moon lite kat area batu feringgi tuh gak..makan2 sambil bercerita kisah zaman skolah..but azmizal yang tak berhenti bercakap dengan banyak info die nak bagitau kitorg menjadikan kitorg sembang sume benda ilmiah..paling kelakar yang tak blei blah ade lah..azmizal baru tau lani perempuan ade bulu ketiak..kuikui orang sume tau lame da..sian tols la die..die ingat selama nie perempuan tak de bulu ketiak..hahaha..

ingat nak posing mcm kat pantai..sampai pon dah kol 8 kat bt feringgi..nih sbb hazwan bawak jalan hampeh tuh la..kalo tak kitorg sume dah blei posing2..lepas makan sume dah penat..jadi kami pon gerak balik ke tempat masing2.aku n madah balik kulim..meor,syawal n apek tido umah azmizal..

soknye aku n maadah pegi saloon, wat treatmen rambut..duit aku pon habis kat menda rambut je..bantai aku beli shampoo u dandruff aku..huhuhuu..hope after using this produk kurang n xdela kelemumur aku..yea..itu jek...takde aktiviti menarik sangat pon..cume best dapat jumpe kawan2 lame..
madah-apek

from left: are-an,sarah,munirah

azmizal n shawal

apek-meor-hazwan

Saturday, August 8, 2009

@hARI PERTUNANGAN NORLIE N FIRDAUS aka hyper@

hari nih seawal 6.30 pagi aku bangun,bersiap utk pergi ke Kg Pachitan, rumah norlie di port dickson..aku dengan wati, bergerak dari UM menaiki komuter ke seremban..sampai seremban kami di angkut pulak oleh munet utk pergi ke rumah norlie...paling menarik mase jumpe munet adalah, aku,munet n wati kami bertiga pakai baju MERAH..tudung lain2 la..aku tudung kelabu,munet tudung pink, wati tudung hitam..tapi papepon kami sume merah..kitorg truskan perjalanan ke PD..
dalam 10.30 pg mcm tuh kitorg sampai..norlie tgh make up mase tuh..mmg norlie cantik sangat mase tuh..tema pink..norlie sangat happy kitorg datang..mane tak nye..hari tuh kitorg ingat kitorg tak pat datang ceremony die..tapi kuasa Allah..dapat gak kitorg datang..sume adik beradik noli ade waktu tuh..sume lom siap lagi.. elok plak la mak n ayah noli pakai baju merah maroon..hahaha..mmg kene btol tema kami bertiga..
cuaca sangat baik..tapi agak panas..rombongan hyper sampai around 12pm mcm tuh..noli dah berdebar2..nih baru bertunang..blom kawin kate noli..aku iringkan noli ke pelamin die yang sweet..but unfortunately the picture tak de..erm aku gembira noli da bertunang..ikat sampai akhir tahun nih..12hb disember 2009 bakal menyatukan dua hati yang dah 6thn bercinta..
nih kek yang rombongan lelaki bagi..sedap kek nih walaupon aku tak makan..
aku ngan nolie...so sweet la noli..mcm2 noli pose..kejap2 muke ikin, kejap2 muke erra fazira..pape pon noli soooo~ beautiful today..
this is the best shot aku amek using my camera handphone..jadi la dari tak de utk masuk blog aku..ayun datang gak after balik keje..die sesat..tapi alhamdulillah sampai dalam kol 3pm mcm tuh..lebih kurang kol 3.30pm izan n mas plak menyusul ayun..kitorg bergambar2 sakan..nanti izan akan upload..tak banyak dalam Handphone aku..banyak kat kamera orang lain..pepe pon tak sabo nak jadi pengapit noli bulan 12 nih..seminggu pas abelong aku punye kenduri kat lumut, aku akan menyusul ke PD plak utk weding noli..insyaAllah..kalo tak keje lagi...

Wednesday, August 5, 2009

@GRaduation@


15hb Ogos 2009, tarikh yang bakal membuatkan aku sedih..gembira utk kawan2..tarikh yang sepatutnya aku akan dapat segulung ijazah..apekan daya..aku masih lagi di UM, meneruskan perjuangan utk bergelar sebagai seorang doktor..doktor yang bakal merawat pesakit...

lagi 3 bulan, aku jua akan menempuh peperiksaan akhir..tapi tak jugak aku study..YA Allah..bagi la kekuatan..skit2 ade la baca buku..tapi lebih mengadap laptop..bertani dengan game2 yang melekakan dan memerlukan tanggungjawab masa yang besar..

tapi apekan daya, aku sangat ske game tuh..tak bolei tinggal..tapi aku akan kurangkan..melawat ladang aku hanya sehari sekali..menanam tanaman yang sekali sehari bolei harvest..walaupon internet lembab..tapi ia tidak mengalahkan usaha aku utk menunaikan tanggungjawab aku as cyber farmer..hehehe..

kembali kepada graduation day..esok munet n izan cakap diorang nak amek jubah grad..nak tangkap2 gambor..aku tak kire..aku nak join gak pakai jubah tuh..nanti aku akan masukkan dalam blog nih..tapi masa tarikh tuh aku maybe tak de kat UM..bukan tak mo meraikan kejayaan bersama rakan2..tapi aku nak ke penang..lepak n kawan2 skolah..jalan2..ntah ade duit ke tak..biasiswa tak masuk lagi..sok MiNDEF akan aku call..nak mintak gak duit masuk cepat..kalo tak..makk laaaa..~hehehe

da didi dudu...itu je wat mase nih..boring~