Thursday, February 26, 2009

~@ikan bakar..yum2!@~

kol 3 lebih mcm tuh lina ym aku, tanye nak ikan bakar tak?munet beli kat jalan kuching?..ntah la kat mane munet beli pon aku tak tau..erm lame gak tak makan ikan bakar..

bolei je..aku jawab kat lina, kongsi aa lina cakap..tak kisah..nanti kol 6 kite turun amek nasi ek..alamak..izan ajak aku joggin petang nih..tak lei nak turun mek nasi..nasib baik lina baik hati nak amekkan nasi kat dewan makan utk aku..cayanggg lina..

then kol 4 mcm tuh aku tido..sbnrnye yang dok ym n lina adalah wati..die dok ber facebook kat bilik aku..jadi die jadi jurutaip aku la ym.hehehe..

erm tido punye tak sedor diri, lena bagaikan bayi..erm cedap tido dari makan..kekeke..dalam kol 6ptg aku tejaga disebabkan hp aku vibrate bawah punggung..aku kunci alarm kol 530 tapi aku sedor kol 6..punye tak dengor alarm kol 530...mane taknye, tido mase ujan..uihhh lagi la lena..

izan msg kat ym, wati kate izan pon baru bgn, solat asar..aku pon cepat2 bangun, angkat air semayang dengan malasnye rase nak jogging..tapi i need excersize!after solat, pi bilik izan, turun bawah dan stretching skit..tunggu iell, then start la turun pi tasik..

erm tak de mud la nak lari izan..izan kate, ala jogging 1 round je..tak pon half..iell cakap, aku pon malas nak lari..tapi bile sampai kitorg jalan satu pusingan, lari 1 pusingan..erm nampaknye stamina aku da ade..aku blei lari straight 1pusingan..kalo tak kejap lari kejap jalan..alhamdulillah..aku nak kene konsisten..

then balik kolej dalam kol7..hari nih tak ramai org turun ke tasik..maybe cuaca tak mengizinkan, mr gastrocnemius pon tak de..sempat lagi dok cari die...hehehe..mr men in black pon tak de...tak pe yang penting kami ade!hhehehe..

balik izan n iell nak makan kat dewan makan..aku kate aku tak nak ikut, lina dah amekkan nasi aku..tapi masalahnye aku kol lina tak jawab2 minah tuh..aku dah la lapo..cari kat bilik akak tuh takde jugak..iskk mane la cik lina nih..ingatkan kat bilik aimi..then aku pon lepak bilik watijap sambil tgk spa Q, then msg aimi tanya mane lina, aimi kate lina kat bilik ayu..aku pon msg ayu sbb tadi kol lina msg die tak jawab..lapooo daahhh..msg ayu, diorg kate diorg da bis makan..cedihnye..pi la bilik lina...ler..tak de lagi minah nih..sengal tul..tapi kene sabor..akak nih jugakla yang amekkan nasi aku..

maybe die kat toilet..jerit la name lina kat toilet..ade gak cik lina nih..then bukak bilik die tgk.. :wahhhhh!!! banyaknye makanan!!! huhuhu..mmg kenyang nih..siap 3 tupperware lagi..satu nasi n ikan bakar, satu bekas lagi ayam masak paprik satu lagi nenas masak lemak..ummmm cedap cedap cedap!

ingat nak trus makan sambil berfacebook..tapi dah azan maghrib, erm mandi n solat dulu la! after solat n mandi, pi bilik wati makan dengan seleranya plus tgk berita..ceronok! mmg kenyang makan ikan bakar tuh..sedap gak! pastu uniknye ikan bakar tuh punye sambal cicah..ade kacang botol..erm tuh tambah selera tuh..time kasih muner..time kasih lina..time kasih yaAllah..berikan aku rezeki yang halal..makanan yang sedap utk aku nikmati..sesungguhnya nikmatMu itu sungguh membahagiakan..ok la nak study..sok nak exam end of posting..doakan kejayaan bersama..

amin..

Tuesday, February 24, 2009

~@GUMBIRA@~

kenape aku gumbira hari nih..padahal tak la ape2 special pon..erm..walaupon kite sedih ke..kite kene gak gembirakan diri..tadi kelas n dr Tai..erm memberi perangsang tol la dr tai nih..dah la baik..encem..hahaha..memberi semangat..skang aku bertambah yakin la nak sit for exam final..

juz enjoy ur examination..yeah..do the best..after u wake up in the morning, stand in front the mirror and said to urself, i can sit for the exam very well, i can do it..the exam is so simple..i can do it well! don't be panic, juz calm and organize ur speech.. thats all..erm what ever the result is, either u failed, juz enjoy ur 6 months extention.. the worse become worse when u r housement..enjoy ur student life..

pas balik dari kelas n die, makan n rase gembira sgt..tak sabar nak xm..kata dia la, if u only have a little knowledge compared to others, don't worry..stay calm and talk. but if u don't know, say don't know because don't try to said something stupid.. the lecturer will past u..they ask to past u..hehehe.. aku nak wat yang terbaik utk final mbbs..pasni hidup as housement lagi mencabar..kene treat patient by our hand..by our knowledge.. Ya Allah, kuatkan la hati ku, fikiranku, ingatan ku agar aku cemerlang dalam peperiksaan kali ini..sediakan aku yaAllah meniti cabaran hidup ini.. yeah! i can do it..u also can do ittt! chaiyok!

~@bersabarlah hati@~

bersabarlah hati,
dalam menempuh ranjau hidup,
penuh liku, penuh cabang dan duri tajam..
walaupun jalan itu panjang, tapi ia sentiasa berpenghujung..
jangan kau lemah wahai hati, jangan kau putus asa..
sentiasalah kau pandang kehadapan, penuh semangat dan azam,

bersabarlah hati,
dalam mencari teman,
teman yang sejati,
teman yang menyayangi setulus hati,
yang menjaga mu sehingga mati,
yang membimbingmu akhir hayat mu..

bersabarlah hati,
dalam mengembara mencari ilmu,
ilmu yang tak habis dibumiNya,
ilmu yang tiada sempadannya..
walau berlari, berjalan atau merangkak
mengapai ilmu yang kau mahu,
menjadi manusia berguna, berjasa..

bersabarlah hati,
dalam mencari redha ilahi,
dalam mentaati orang tuamu,
sesungguhnya mereka sayang padamu..
jgn kau ragui mereka, yang melahirkan,
mendidik dan membersarkan mu,
menjadikan kau begini, menjadikan kau sampai ketahap ini..

bersabarlah hati,
tinggal sikit sahaja penantianmu,
tapi ranjau itu semakin mencabar dihadapan sana..
penuh duri, penuh simpang yang bersiur..
yang penting, ilmu,kasih sayang, redha Allah, teman sejati
ada disisi mu..ingat..

kau hanya perlu bersabar wahai hati..

~@firedrill@~

kringggggggggggggggggggggggggggggggggggg...
jam 2pagi waktu tempatan..loceng kebakaran telah berbunyi menandakan firedrill session telah bermula..aku releks je sbb dah tau awal2 lagi..aku dgr loceng tuh berbunyi pon dari blok lain..blok aku punye loceng tak berfungsi ke?

aku pon membuat status di YM, firedrill dah mula!cepat turun selamatkan diri..! then aku nampak yuna online "wei turun tak?" aku tanya yuna..

yuna : ntah la..turun kot..

aku : jom aa turun skang..

yuna : tak de orang panggil lagi

aku : nanti aku panggil ko..wing ko iell incharge..

yuna : ye la nanti aku turun..

aku pon bersiap, tukar baju proper, pakai tudung,suar sume..then aku ragu2 sama ada nak ketuk bilk org ke tak..sian plak nak kejut org tido utk firedrill..tapi kene gak..so aku start ngan bilik wati sampai bilik mariam taha..

aku ketuk gak bilik wing alin..alin incharge wing die, tapi die yang tak kua lagi..ape da..sakit gak tangan aku dok mengetuk bilik orang..sampai wing iell, aku nampak iel tgh bekerja keras mengjutkan orang..erm..nampaknye tak berhasil..sape2 yang ade je la pergi..izan, ifa, alin, kimah dah pon siap..aku naik tingkat atas jap tunaikan tanggungjawab 'menyelamatkan' org..ketuk la bilik org2 yang tidor..sambil aku ketuk loceng yang tak berfungsi..berbunyi lah ia..kami pon yang dah bangun berlenggang lenggong la turun ke padang..

sampai je ke padang, sebagai ketua wing, iell dan aku cek orang2 blok A..pada awalnya seramai 22 orang je yang selamat..pastu mat bomba tak puas hati tak ramai turun..die kata kenapa tak de org turun?kami kata diorang nak exam sok.."jadi kalo btol2 kebakaran, kamu biarkan dia mati la?" dengan nada yang sinis die tanya kitorng..

maka, kami yang ketua wing nih di arahkan utk pergi balik blok masing2 utk panggil lagi org turun, kalo tak die nak start demonstrasi kol 6pagi! arghhh..aku dah la nak short case pagi soknye..ampeh tol la mat bomba tuh..then aku, rahmah,iell dan alin pi ketuk sume bilik kat blok A..ampeh ramai tidoq mati!!! tensen gak..diorang sedap tido..kitorng sakit tangan ketuk bilik diorng..huhuhu..

ade la hasil bile jumlah org terselamat meningkat dari 22 ke lebih kurang 40 org..tahniah buat org yang tak rentung atau separa rentung..walaupon tindakan kita lambat..at least dapat la selamatkan skit org..

dalam kol 330 pagi, baru la demo tuh start..sampai kol 4pagi..menarik tapi sbb mat bomba yang ampeh tuh..jadi tak de mood..iell plak sempat amek camera digital die kat bilik plus kencing..wakakka..ape lagi..kegemaran kami, menangkap gambar!hehehe..tuh part paling best..

nasib baik gak malam tuh Dr nawar mainkan peranan meredakan hati org yang panas pagi tuh..mane org tak sakit hati..firedrill kene bangun..tapi penghuni ibnu sina kene faham..firedrill nih penting, nih nak test sama ada kite alert tak dengan kebakaran.andai kata ia benar2 berlaku..sedih skali kerana boleh dikatakan separuh penghuni mati hangus dijilat api..nak je aku tgk kebakaran btol2 berlaku..tapi nauzubillah..sedih plak kalo kebakaran berlaku..banyak harta benda aku dalam bilik..

paling aku salute, orang putih sebelah bilik ifah, siap bawak harta benda dia turun..tgk, org putih tuh alert ngan kebakaran..tau mana nak pergi..siap real die praktik..kite org malaysia, tak alert menda2 nih..ingat benda nih main2..jadi lengah2..aku kalo blei nak turun cepat, tapi mengenangkan kite kene gak selamatkan org lain, bukan selfish, jadi kite kene gak ketuk bilik org len..PLEASE WARGA MALAYSIA SEKALIAN, ALERT WITH THE FIREDRILL ALARM! selamatkan diri anda..sape lagi kalo nak selamatkan kita dari maut, kalau bukan diri kita sendiri..

tapi, aku mengucapakan syabas buat AJK yang terlibat, terima kasih gak kat org bomba yang bertungkus lumus datang nak wat demo kat kolej kite, ambulans siap datang gak..plz appeciate their effort to come..tahniah juga kat penghuni2 kolej yang dah turun malam tadi..sesungguhnya anda semua mmg sayang nyawa dari degil ikut ngantuk sendiri..hehehe..sori laser sket..

Saturday, February 21, 2009

-@Rumah U@-

aku dah siap tiru report autopsy yang aku dah amek seminggu lepas..gile lambat aku wat report tuh..padahal aku kene tiru je..tuh pon lambat wat..kalo org dah malas, keje senang pon jadi susah..tapi aku tak lei kate begitu kan..mane lei kate diri sendiri malas..kata2 itu doa..syud rajin!

pagi semalam, aku,izan n iel join fatty liver study..selesai breakfast kat dewan makan, kitorg menuju ke radiology department nak pi wat ape yang patut kat sane..erm terkial2 gak kitorg bile sampai kat sane..ramai junior yang join..batang idung final year ade la bepe kerat je..

lepas isi borang, kitorg amek darah..first izan amek darah aku..erm amek darah kawan..tangan terketar2..mcm tak confident tapi alhamdulillah dapat..aku nih adalah type org yang susah nak jumpe vein kalo nak take blood..tapi izan berjaya menjumpai vein aku yang salu menyorok tuh..tahniah izan..ko bakal menjadi doktor yang hebat suatu hari kelak!

aku plak wat kat izan..terketaq gak macm izan..aku nih lagi la lame da tak amek darah..terpape je amek..tapi nasib baik izan punye vein sng jumpe..tapi aku tak stabilize tangan aku, so jarum tuh kua masuk kat tgn izan..nasib baik dah pompuan tuh tak sakit..sakit ke izan?

then kitorg wat ultrasound! alhamdulillah, kitorg tak de FATTY LIVER tuh! menurut kate doktor yang wat study nih, about 11.5% from medical student yang 1st batch join study ni ade fatty changes kat liver die..alhamdulillah kitorg tak de..moga Allah memberi kesihatan pada kami..

after that, pegi wad P4, dah nak dekat exam short case kene salu practise..dapat la bincang pasal fluid replacement for paeds dan wat sc kat sorg dak nih..jadi la..second bdak, aku tak sempat cume dapat tau hstory dak tuh je..mak ngan ayah aku dah sampai um..so aku pon balik kolej..aku bawak bapak aku skali nek bilik aku..sori la kengkawan..sian aa bapak aku takkan nak dok dalam kete lame2..

alhamdulillah, tak de kawan2 pompuan aku terkantoi n bapak aku siang tadi.hehehe..then kol 2pm kitrg pergi umah U kat kiri DTC..dapat bilik suite..murah je..ade promotion dapat bilik suite utk rm110..datang la beramai ke rumah U..selesa..siap ada dapur..ruang tamu..besooor bilik die!

lepak2 kat umah U, lupe plak nak mintak extra bed. da la ramai yang melepak skali..adik aku G,aku, mak abah raihan..nasib baik aa aku tinggal kat um..mmg la aku angkut bantal n comforter aku pi umah U..berangkut..huhuhu..

skang sume org dah tido..setelah tgh hari tadi makan ayam bakar..mlm nih makan KFC, dan sempat plak mak aku basuh baju kat kolej ibnu sina..hahahaha..aku siap supply teh, gula utk parent aku yang akan stay kat sini 2 hari..hahaha..gumbira..raihan mcm biase akan over excited bile bercuti..berlaki kesana sini dan menjadi begitu hyperactive..muahaha..siap wat lawak lagi..pandai plak berlakon demam..

tibe2 je die dok rasa dahi die, leher die..then kate..erm hana mam..then die raba laki leher n dahi die..'ana mam..' means demam..aku pon cakap, kalo raihan demam, cepat kene tido..die tak tido2 lagi utk tgh hari tuh..so die pon cepat2 naik atas katil..then tarik selimut.."mut,mut ana.." kata die.. 'ana mam' sambil tipu2 tutup mata..tapi badan golek sana sini..aku n abah melyan la si kecik tuh..

tapi akibat kelasakannye, die berguling2 atas katil tuh, pastu bangun..abah cakap"eh nih bukan demam nih..tipu ek?" raihan jawab " mam, habis da.." then die lari turun katil ngan gelak nakal..ampeh tols adik aku nih..baru setahun 7 bulan, tapi perangai mcm budak 2-3 tahun..hahaha..so sweet la raihan..si kecik tuh dah tido lena.. aku pon dah ngantuk..blei lagi nak layan blog nih..best dapat tulis something happen bout me..

Friday, February 20, 2009

~@bangun pagi@~

ermpphh! alhamdulillah hari nih aku dapat hidup lagi di bumi Allah..terima kasih ya Allah..syukur..hari ni, aku, izan dan iell nak kene pergi amek darah, wat ultrasound dan pelbagai lagi ujian utk project study Prof Goh fatty liver study among medical student..i think..i'm also not sure..hehehe..

sambil2 tunggu izan dan iell siap kat bilik dorang..aku terasa nak menaip..pagi nih aku bgn, bukak radi, dengar FLY FM..izan da pakai tudung..aku kene cepat..kitrg nak breakfast dulu..da..wassalam

Thursday, February 19, 2009

~@see him again :)@~

baru balik dari jogging..hari nih dapat wat 3 pusingan lagi..2 pusingan jogging, 1 pusingan berjalan shaja..3round, jumpa man in black..today he is wearing red shirt which is same with me, and black trouses also same wif me..but pendek sket la die..tapi..die jog n awek la..ala melepas..pape pon..he same with me..ske! mr gastrocnemius tak de la hari nih..kate norli agaknye die balik kampung kot..hehehe..

pape pon lelaki yang berada depan mata, tapi hanya di mata..tidak turun di hati..hati nih sonok lagi dapat jogging..sihatkan badan..izan tak join, iell pon tak join..aku ngan norli je..hari nih ade skit pening..tak tau nape..moga Allah sembuhkan pening nih... dah azan..mari solat maghrib!

CABARAN KATIL..


aku lambat wat cabaran katil..tapi tak pe..gambar nih di tangkap semalam pagi..waktu aku bangun tido..dah mmg tabiat aku, bangun tido trus kemas katil..tapi kali nih, aku 'terletak bantal' balik ke tmpt asal..da terbiasa la..tapi ada satu bantal tak letak la..kire ok la tuh kan kimah..aku tido tak lesak sgt..so alas katil ok..kadang kale aku tak perlu tggkan alas katil sbb mmg ok kalo bgn tido..hahaha..cume comforter tuh besar jadi ia nampak bersepah..pepe pon..slps je tgkp gmbr nih..aku turs kemas katil..

aku pernah dgr org tua2 cakap..bangun tido je, kene kemas tmpt tido..kalo tak org kate kite pemalas..tapi kalo aku bgn then merancang nak tido balik, aku tak kan kemas katil tuh..sbb aku nak tido balik..hehehe..itu la cabaran katil..

jogging..



19hb februari 2009..

text msg from syud: izan mcm mane petang nih?jogging kol 6 ek?

izan : mesti jadi..projek kene jalan..

kol 6ptg

izan: syud, aku baru balik dari kelas, kol 6.15 la..

syud : ok.. :)

aku pon bersiap, pakai sua hitam, baju itam, tudung itam..today i'm women in black!sambil2 memakai sume tuh sempat lagi aku bertenet bukat FB n YM..

aku pon turun setelah izan menge'call' aku..the naku turun le ke depan pejabat, norli, iell n izan da kat tangge.. "jom" kitorg pun memulakan aktiviti ke tasik varsity kat UM ni..

macam semalam, hari nih ramai org turun ke tasik beriadah dan berjogging..ada yang berlari, ada yang berjalan saje..ade yang duduk2 dating kat tepi tasik..ade gak main kayak dalam tasik, ada yang dok tgk org main kayak kat tasik dan ade gak org main praktis soft ball kat padang sebelah tasik..alhamdulillah, dah seminggu hari cerah waktu petang..masa nih, para mahasiswa n mahasiswi um dapat beriadah dengan gembira..bile kita bersenam, bdan cergas otak pon sihat..

aku, izan, iell n noli kitorg cari port nak wat stretching..port kami pilih kat tepi tasik..aku lead la konon..habis stretch kami pon memulakan activiti jogging..mmg cantik suasana ptg nih..mmg sonok tgk org sume aktif bersenam dan jogging..

dan sonok gak aku usha mamat2 hensem yang jogging..agenda aku ngan izan adalah nak jumpe balik budak gastrocnemius yg kitorg jmp semlam..pergh calf muscle die mmg muscular..budka tuh mcm athlete..hehehe..mase kitorg sampai dak tuh tak de lagi..habis je 2 round pusing tasik, aku da nampak dak laki tuh tgk cooling down gaknye..aku pon mencepatkan langkah larian aku utk sampai kat izan...

habis round ke 3 kitorg benti, dk tuh ade lagi kat situ..jadi kitorg pon usha2 mamat tuh, paling tak tahan izan la, dok cooling down dekat2 n budak tuh..nampak sgt..izan2..tapi kitorng tak berjaye gak nak tegur dah tuh..die rambut spike, berkulit cerah, pakai sua pendek kelabu ber t-shirt putih, ada jerawat kat pipi..sweet..

tapi lupe plak nak cakp, ade sorg lagi mamat hensem kat tasik..mase lari..aku women in black, he is man in black..alamak same la plak..erm berkumis nipis,berbadan sasa..tak terlalu tinggi, tak rendah..macho, muke nampak baik..arghh..kitorg terpikat..sungguh, berjogging mmg best..boleh merehatkan minda dan menjamu mata..jgn igt lelaki pon bolei jamu mata..tapi jamu2 juga..ada batas juga..tak bolei lebih2..sekadar hiburan..pepe pon paling penting objective jogging adalah utk keihatan..nak maintain.. hheheh..hopefully blei jmp man in black next week..kekeke~mmg la diorang nih..dok atas aku..ini name die stretching nak bunuh org..hahaha..

Wednesday, February 18, 2009

suatu petang yang damai..

arghh..aku tak pi lagi clinic hand..apesalla kalo tido musti ralit? akhirnye menyesal..aku terjage di kala noli call ajak pi kelas dr shamsul, elbow examination..aku ingat mmg nak pi..tapi when we start landing on the bed..mata susah mau bukak da..huhuhu..

natijahnya..aku pon bangun.tukau baju: from t-shirt + seluar ---> kaftan, basuh muka, then memulakan aktiviti connect to internet..wakaka..sambil2 ingt nak layan one piece, tapi cari gambar2 CRP jap.nak tgk kenangan kat BENTONG 2 tahun lepas..pejam celik2.. dah 2 tahun da lamenye tinggalkan klang..

tak habis lagi tgk gambar crp bentong, aku layan facebook n trus wat post nih..tak tau nak tulis pe..pagi tadi dah gagal gak nak pi clinic spine..aku je paling truk dalam kelas..i didn't present any case for clinic..ape punye malang da..sok aku kene berusaha jugak kat clinic trauma..i must!at least 2 presentation..org len da penuh..gua jugak terkedek2..tuh la malas sape suh?

syud, plz rajinkan diri..dah nak exam..at least rajin kan diri for the sake of xm..jgn lalai..skit2 je blei.. k itu je..nak layan facebook jap, fs jap, sign in flickr jap..hehehe..

lalalala~

Tuesday, February 17, 2009

16 facts about me..nih la kimah soh buat..

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave them a comment or tag them in your note to read this.

1. aku seorang perempuan, sederhana tinggi,pakai cermin mata, badan chubby (tak nak mengaku gempal), aku rase aku chumel tapi tak la cun melecun..bak kate org, cantik tiada manis ada..hehehe..

2. ok setelah memuji diri sendiri, aku sambung balik lepas balik dari makan kat dewan makan ngan jalan kat tasik..aku ske ketenangan..kadang kala aku ske tempat yang riuh juge..mcm2 aku ske sbnrnye..tak tau nak classifykan..huhuhu..boleh? (tiru ayat kimah..hehhe)

3. aku anak ke 2 dari 3 beradik + 1 (raihan), aku sayang raihan sgt2 sampai bolei berhabis duit beli baju die..tuh baru adik, blum anak lagi..erm dengan sifat aku yang penyayang nih..aku sering melabur duit dengan banyaknye..aku ske aim ape aku nak..n bile ade duit, aku akan laburkannye ke shoping complex n tgk wayang..itu namanya boros..keke..bile abis duit, ape lagi mintak mak la..teruk tols

4. di atas sikap aku yang boros itu, aku sering kali di nasihatkan oleh pakar kewanganku iaitu adik aku sendiri..die sering membebel dan aku sering menangis bile dengar die kerap membebel pasal boros aku..aku dah try tak boros..tapi ter'boros' gak..nak wat camne..itu la budak degil bername nor syuhada..tapi degil2 aku, aku ikut kate..

5. aku nih kadang kale atau selalu wat keje then bari pikir selepas membuat sesuatu itu
jadi itulah masalah aku..kalo dah wat kesilapan.baru menyesal..itu lah aku nih malas nak pikir..ske pikir simple..kelemahan..

6. disebabkan aku jenis pikir simple, aku salu kelihatan gembira..adakah korang perasan aku kelihatan murung sentiasa..walaupon period pain..muke steady..aku jenis orang yang tak ske tunjuk kelemahan aku..walaupon aku nih banyak kelemahan..macam kimah..aku nampak je kuat dan gagah..but i'm a sensitive type of person..kalo tgk cite sedih cepat nangis..hal2 berkaitan keluarga akan cepat tersentuh..aku tak ske citer antu sbb die seram..tapi aku suke tgk tak tau pasal ape..cite thriller pon same..tak ske..tapi nak tgk jugak!

7. kalo motivasi org sentiasa kate, jgn takut to say NO! but i'm like that..aku susah nak kate no..aku nih org yang mudah lembut hati..erm kadang kale senang kene tipu..da la tak nak ingat kisah sedih..huhuhu..

8. aku ske cite pasal diri aku kat org, tapi sbnrnye aku banyak simpan dalam hati..sometimes kadang kale jadi pendendam..moga Allah memberi hidayah pada aku..nak ubah..alhamdulillah skang dah ok sket..kalo org tuh tak wat hal n aku..aku akan sedia maafkan org tuh..mak cakap kite jangan susah memaafkan orng..

9. dulu aku buruk, gigi itam sebatang, skang gigi tuh dah di crowningkan..habis rm400 beb..nih pon gune duit tabung haji..mak suh..sbb mak kesian kan aku asyik kene kutuk sbbkan gigi tuh..dulu mak pernah cakap, biar tak cantik, tapi pandai, hati baik perangai baik..nanti ade la org ske..tapi bile dah belajar pandai, da cantik sket..tak de org ske pon..tak de bf pon..mungkin hati tak berapa baik perangai tak berapa baik kut.. :( (saya mencari lelaki budiman yang boleh memberi kebahagiaan dunia akhirat pada saya..hehehe..moga Allah berkati..)

10. saye suke makan..cube berkali2 utk tak makan a.k.a DIET but seringkali gagal..kerana nafsu membara itu, aku tak turun berat badan..tolongla..turun la berat badan syud!

11. amat suke kemas bilik..kekadang lebih kemas buku dari baca buku..apekehal tuh..?tapi aku akan cube utk baca buku demi exam tercinta..gambate syud!

12. masalah selain susah nak baca buku adalah masalah susah nak bagi concerntration kat satu menda lebih dari 1jam..aku kalo study, tak lei lebih 1 jam..musti merewang dah otak..

13. lepas merewang, badan mula terasa lemah, mata pon mengantuk..aku sgt ske tido di waktu ada kelapangan yang sesuai utk tido..skang nih tabiat tido ini makin la tak teruk sbb aku ade internet yang tak habis aku bukak utk tgk facebook n franster..ape la..blaja tak nak..tapi once tido.. nak bangun pagi pergi kelas agak liat..isk isk isk..

14.macam kimah.. i love ONE PiecE very2222 much! kisah budak getah yang nak jadi pirate king..citer yang mengajar erti persahabatan dan pelayaran..aku kagum ngan story board die..respek aa kat pelukis..mantap!

15. aku sayang mak, abah, G, abelong n raihan very much! atuk, mak ndak, moksu,pak itam.mokde,mak long. opah,kak wa, abg ijam, abg jem, abg sham,ida sepupu aku sume dan kawan2 baik..tak larat nak mentioned name kat sini..i love all of u very2 much..tanpa korang kat sisi..aku tak kkan sampai ke sini.....

16. that's the fact about nor syuhada binti din mustafaha, 850617-01-5626, lahir : hospital Muar, johor, tinggal : no 182,taman melati 32200 lumut perak..status :bujang, bakal berkahwin : 2011 (insyaAllah kalo ade calon), bakal jadi pakar O&G : by age of 30. bakal suami : xxxxxxx xxxxxxx sape kah itu?? :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
aku nak tag kan name seperti dibawah :
1.noreliana hanif
2.siti khairizan
3.siti hasifah
4.nor ilyani
5.norzawati
6.norhazlina
7.murni hayati
8.norlydah othman
9. sape2 yang bace blog aku..hahaha..

4 weeks left..

erm lagi empat minggu bersamaan dengan 33 hari lagi menjelang FINAL MBBS 2009 pada 23 hb mac 2009..

penantian semakin berakhir..tapi debaran makin kuat terasa..bukan sahaja aku, malah lagi 166 orang kawan aku berdebar menunggu saat tarikh keramat tuh..kami akan di uji utk di analisis sama ada kami layak atau tidak bergelar doktor..

setelah 5 tahun menempuh pelbagai ranjau dan ujian, kami dah sampai ke stage yang terakhir nih..bagaimanakah kelak soalan yang bakal keluar? apekah case2 yang bakal kami dapat..

tadi sebelum lecture rehab, kami terserempak dengan Prof Hani, professor paediatrik menyatakan bahawa list kitorg utk long case dah siap..setiap student punye subspeciality sume dah ade..so nampak sgt la exam dah dekat!!!

semalam jumpa Dr Mohazmi, die baru lepas meeting pasal xm..hahaha..sume da prepare katenye..InsyaAllah..kite sume bakal dapat lakukan yang terbaik kawan2..moga Allah membantu kita..yang penting sekarang kita kene berusaha keras..

aku dah mula counting hari yang bakal mengurang dalam kalendar..sehari ke sehari akan aku pangkah menunjukkan bahawa kite semakin hampir ke penghujung..aku berdoa semoga batch kitorg nih tak de yang kene extend 6months lagi...huhuhu.nak grad tahun nih!! ya Allah selamatkan lah kami..

erm banyak nak cerita.. tapi nih je la kot..saje nak mendebar2kan kengkawan..

Thursday, February 12, 2009

valentine day..perlukah kite raikan?

assalamualaikum..isu nih mungkin a bit sensitif utk kawan2 yang sedang bercinta..tapi kalo blei elakkan la sambut valentine or ingat tarikh keramat tuh (14/2).. dah tiba masa nya kite menegakkan agama kita dari terikut dengan budaya barat..insyaAllah..aku linkkan dengan blog kawan aku..

http://abraxas248.blogspot.com/2009/02/valentine-day-special.html

VALKYRIE


Directed by Bryan Singer (“The Usual Suspects,” “Superman Returns,” “X Men,” “X2: X-Men: United”) and written by Academy Award®-winning screenwriter Christopher McQuarrie (“The Usual Suspects,” “The Way of the Gun”) and Nathan Alexander, “Valkyrie” reunites Singer and McQuarrie for the first time since their ground-breaking 1995 thriller “The Usual Suspects.”

Superstar Tom Cruise heads an international cast as Col. Claus von Stauffenberg, the aristocratic German officer who led the heroic attempt to bring down the Nazi regime and end the war by planting a bomb in Hitler’s bunker. Also starring are Kenneth Branagh (“Harry Potter and the Chamber of Secrets”), Bill Nighy (“Pirates of the Caribbean: At World’s End”), Tom Wilkinson (“In the Bedroom”), Carice van Houten (“Black Book”), Eddie Izzard (“Ocean’s Thirteen”), Christian Berkel (“Black Book”), Thomas Kretschmann (“King Kong”), and Terrence Stamp (“Billy Budd,” “Superman,” “Star Wars: Episode I – The Phantom Menace”).

The film is being produced by Singer, McQuarrie, and Gilbert Adler (“Superman Returns,” “Constantine”), with Chris Lee (“Superman Returns”) executive producing. Joining Singer behind the camera is a talented production team that includes director of photography Newton Thomas Sigel (“Superman Returns,” “X2”), costume designer Joanna Johnston (“Munich,” “War of the Worlds”), and editor John Ottman (“ Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer,” “Superman Returns”).

The “July 20 Plot” on Hitler’s life is one of the most heroic but least known episodes of World War Two. Severely wounded in combat, Colonel Claus von Stauffenberg returns from Africa to join the German Resistance and help create Operation Valkyrie, the complex plan that will allow a shadow government to replace Hitler’s once he is dead. But fate and circumstance conspire to thrust Stauffenberg from one of many in the plot to a double-edged central role. Not only must he lead the coup and seize control of his nation’s government… He must kill Hitler himself.

p/s : aku nak tgk citer nih..

benjamin button..


12/12 baru lepas tengok citer Benjamin Button.. cerita mengisahkan sorang kanak2 yang dilahirkan tua..kulit yang berkedut, tulang2 yang ade arthritis.. bolei dikatakan takde harapan nak hidup.. tapi semakin umonye meningkat, dia akan menjadi lebih tua..menarrik cerita nih..boleh menangis juga.. di lakonkan oleh Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormand, Jason Flemyng, Elias Koteas and Tilda Swinton. arahan :David Fincher.. sape tak tgk lagi..better pergi menonton!