Monday, August 17, 2009

@Penang@






selamat pulang ke Malaysia.!!! khas di tujukan buat Meor Hakimi kawan skolah aku yang baru habis blaja kat MOscow Russia..hampir2 bergelar doctor nih..begitu gak utk Azmizal n Syawal yang balik bercuti...

15hb, aku,madah, farhana rahamat aka are-an, amal asrol aka apek, hazwan md hussain,meor hakimi,syawal pergi ke umah azmizal..makan2..mak azmizal masak nasi ayam special n mee rebus..mmg sedap masakan orang kepala batas..

then after makan2 n solat zohor, kami mule bertolak ke Pulau Pinang..ingat nak trus pegi pantai..tapi memandangkan hari masih panas..maka kami pon pergi ke Queensbay..jalan2 cuci mata..sambil2 tuh madah plak nak join pencarian Lux masquarade..ntah ape menda ntah..kene beli barangan rm30 in single resit then baru dapat tangkap gambo..paling yang tak menyeronokkn adalah..orang len si make up artis tuh make up punye la lame..si Madah kene make up kejap je..dah tuh tak macam make over pon..aku make up pon lagi ok..
mmg tak de perubahan la selain dari ade eye liner n mascara..after about 2 hours jalan2 lepak2 kat sane..kitorg plan nak gi minum petang kat Pantai Seagate..aku pon tak tau jalan2 penang nih..last skali aku pegi mase form4..tuh pon ikut pakcu beli barang..

sebelom pegi minum, Sarah n Khairul Munirah pon join kitorg..so bertambah la ahli yang join..sarah ade kat penang that day coz she attend her juniors convocation in USM then on the way back to alor star, die jumpe kitorg dulu..

tujuan selepas seagate adalah ke batu feringgi..hazwan orang yang dah expert kat penang pi bawak kitorg ikut jalan bukit..derrr sengal tols la dak tuh pi bWAK jalan balik pulau..are-an sampai muntah2 jadinye..buang mase je lalu situ..lame..ingat nak jalan2 nite market kat batu feringgi, tapi at last kami juz makan kat restoran ikan bakar moon lite kat area batu feringgi tuh gak..makan2 sambil bercerita kisah zaman skolah..but azmizal yang tak berhenti bercakap dengan banyak info die nak bagitau kitorg menjadikan kitorg sembang sume benda ilmiah..paling kelakar yang tak blei blah ade lah..azmizal baru tau lani perempuan ade bulu ketiak..kuikui orang sume tau lame da..sian tols la die..die ingat selama nie perempuan tak de bulu ketiak..hahaha..

ingat nak posing mcm kat pantai..sampai pon dah kol 8 kat bt feringgi..nih sbb hazwan bawak jalan hampeh tuh la..kalo tak kitorg sume dah blei posing2..lepas makan sume dah penat..jadi kami pon gerak balik ke tempat masing2.aku n madah balik kulim..meor,syawal n apek tido umah azmizal..

soknye aku n maadah pegi saloon, wat treatmen rambut..duit aku pon habis kat menda rambut je..bantai aku beli shampoo u dandruff aku..huhuhuu..hope after using this produk kurang n xdela kelemumur aku..yea..itu jek...takde aktiviti menarik sangat pon..cume best dapat jumpe kawan2 lame..
madah-apek

from left: are-an,sarah,munirah

azmizal n shawal

apek-meor-hazwan

1 comment: